.

2014. március 29., szombat

Caprese nyárs salátaágyon


Komolyan mondom, amíg készítettem alig vártam meglegyen. Egy-két fotó róla és már neki is ültem enni. A mozarella a paradicsommal, a balzsamecetes salátával...abbahagyhatatlan volt. Nem sokat hagytam belőle:)


Hozzávalók a nyárshoz: 15 dkg koktélparadicsom, 15 dkg mozarella golyó, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 5-6 levél bazsalikom és petrezselyemzöld, 1 teáskanál pirospaprika, fekete bors, nyárs; a salátához: néhány levél zöldsaláta, ruccola, bazsalikom, 1-1 evőkanál balzsamecet és olívaolaj

Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, a bazsalikomot és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a vágott zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a pirospaprikát is.
    A mártásba vegyítjük a mozarella golyókat és hagyjuk 15-20 percig, hogy az ízek járják át.
    A nyársra húzunk egy paradicsomot, egy sajtgolyót, egy bazsalikomlevelet, majd újra paradicsomot és sajtgolyót.
    A zöldsalátát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a ruccolát, a bazsalikomot. Olívaolajat, balzsamecetet csurgatunk rá, majd ráhelyezzük a nyársakat.
    A salátát frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg és tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Én még a fotóra sem tudtam volna időt szakítani, az biztos... :-D Nagyon guszta, igazi tavaszköszöntő, feltöltő, vitamindús finomság!

    VálaszTörlés
  2. Nem csodálom, hogy abbahagyhatatlan.... hmmm csorog a nyálam :)

    VálaszTörlés
  3. Mutatós és finom, azt hiszem, én sem tudnék sokáig ellenállni, ha előttem lenne! :)

    VálaszTörlés