tag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post164830415709554415..comments2024-03-03T18:16:57.657+02:00Comments on Sarokkonyha: Mezőségi langalló és egyebekHajniZolihttp://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-83472911085369314002012-10-05T16:21:48.879+03:002012-10-05T16:21:48.879+03:00Igen, édesen is finom lehet:-) majd kipróbálom:-)Igen, édesen is finom lehet:-) majd kipróbálom:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-76924617464971569732012-10-03T23:35:52.596+03:002012-10-03T23:35:52.596+03:00Nagyon tetszenek nekem!A langallót ahogy olvastam ...Nagyon tetszenek nekem!A langallót ahogy olvastam arra gondoltam, lehetne szilvalekvárral is tölteni.Utána pedig láttam, hogy Sedith írta is.:-))Nellihttps://www.blogger.com/profile/02494869375382787063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-81740181133023020552012-10-02T22:05:53.375+03:002012-10-02T22:05:53.375+03:00Ha még nem próbáltad, akkor ne hagyd ki. Hamar meg...Ha még nem próbáltad, akkor ne hagyd ki. Hamar megvan és finom is:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-24300795829317763862012-10-02T09:31:45.586+03:002012-10-02T09:31:45.586+03:00Mennyi finomságot készítettél, ügyes vagy! :) Ez a...Mennyi finomságot készítettél, ügyes vagy! :) Ez a saláta és a langalló nagyon klassz recept. De igencsak felkeltette az érdeklődésemet a majonéz is... ;-)Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-43372725704046634352012-10-01T22:31:13.242+03:002012-10-01T22:31:13.242+03:00Köszi Kati, már informálódtunk is, azt hiszem össz...Köszi Kati, már informálódtunk is, azt hiszem összeállt a menü:-) már csak az anyagokat kell beszerelni.Jó játék lesz ez is:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-21290038961004922012012-10-01T22:13:57.988+03:002012-10-01T22:13:57.988+03:00Tudtam én, hogy miért sietek letudni a blogkostoló...Tudtam én, hogy miért sietek letudni a blogkostolót:-) itt a másik játék!<br />Megyek!:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-32295194621309843222012-10-01T22:00:09.543+03:002012-10-01T22:00:09.543+03:00Próbáld ki azt a majonézt hankka! Pillanatok alatt...Próbáld ki azt a majonézt hankka! Pillanatok alatt megvan és finom.:-)<br />HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-3854487723937544942012-10-01T21:58:24.599+03:002012-10-01T21:58:24.599+03:00Más töltelékkel biztosan tetszene a családnak is,f...Más töltelékkel biztosan tetszene a családnak is,finom étel a langalló.:-)<br />HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-77046109827200913692012-10-01T19:46:22.496+03:002012-10-01T19:46:22.496+03:00Edi tényleg lesett már, nézzetek be hozzá, mert én...Edi tényleg lesett már, nézzetek be hozzá, mert én választottam feladatot nektek:)Katihttps://www.blogger.com/profile/08847263129184531346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-49378450271670643222012-10-01T19:30:01.661+03:002012-10-01T19:30:01.661+03:00Nagyon klassz lett! Imádom a juhtúrót, még nagypap...Nagyon klassz lett! Imádom a juhtúrót, még nagypapám szerettette meg velem. Már gondolkodhatsz is a további játékon :) Nézz be hozzám és add meg a feladatot az utánad következőnek. Én lestem, már tudom melyik konyha vár rád :)Edihttps://www.blogger.com/profile/10174247541131272326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-31945119355646817422012-10-01T10:48:11.048+03:002012-10-01T10:48:11.048+03:00Ez igen! :) Szuper jól válogattál/választottál, na...Ez igen! :) Szuper jól válogattál/választottál, nagyon tetszik mindhárom elkészített étel! :) A házi majonézt már én is néztem Edithnél, de még nem próbáltam, pedig tényleg finom lehet! A saláta és a langalló is nagyon guszta lett, bővül a mentett receptek köre! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-48878946765029397692012-10-01T01:57:11.319+03:002012-10-01T01:57:11.319+03:00Hát szuper választás volt mindegyik. Ilyen majonéz...Hát szuper választás volt mindegyik. Ilyen majonézzel már én is próbálkoztam, ízlett mindenkinek. A mezőségi langallót pedig kinéztem már Edithnél, már csak a juhturó hiányzik, igaz csak nekem, a család nem szereti:) Valóban mindenhol más a liszt, itt is, de szerintem aki nem először jár a konyhában, már tisztában van vele:)trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-44527477397436279282012-09-30T22:38:58.710+03:002012-09-30T22:38:58.710+03:00Biztos a gép jobban kidolgozza, ezért kell a több ...Biztos a gép jobban kidolgozza, ezért kell a több folyadék. <br />Az élesztővel most úgy jártam, hogy volt egy megkezdett tasak,amiből már valamibe dolgoztam bele egy szűk kiskanálnyit, a többi meg kb 4 g volt:-) nézegettem, hogy pótoljam fel, de végül úgyhagytam. Tökéletes lett:-) Kézzel dolgoztam, sőt még a kicsi is besegített:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-19857492806314108882012-09-30T22:32:31.007+03:002012-09-30T22:32:31.007+03:00Köszönöm teller-cake:-)Köszönöm teller-cake:-)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-81564176514859418632012-09-30T22:23:46.261+03:002012-09-30T22:23:46.261+03:00Az az érdekes, hogy a gépben készített kelt tésztá...Az az érdekes, hogy a gépben készített kelt tésztákhoz több folyadékra van szükség, mint ha kézzel dagasztanék. Nem tudom, ez miért van, de így van. Mert pl. a szokásos kenyeremhez a 60 dkg liszthez 4,2 dl víz kell. És ha nem teszem bele, nem lesz jó. Kézi dagasztáshoz meg mondjuk max. 3-3,5 dl ha kell bele. De persze, nem írhatok mást, mint ahogy én használom vagy szoktam. <br />Vagy pl. az élesztő. A 60 dkg lisztes kenyérhez én 4 g szárított élesztőt használok. Kézi dagasztáshoz, ugyebár 7 g-ot ajánlanak a félkilóhoz!<br />De így van, akinek már van egy kicsi rutinja, tapasztalata, az "nem akad fenn" az ilyesmin.:) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-22229071473674475772012-09-30T17:41:48.915+03:002012-09-30T17:41:48.915+03:00Nagyon jó és biztos kézzel válogattál, nagyon jól ...Nagyon jó és biztos kézzel válogattál, nagyon jól néz ki minden! Gratula mindkét blogszerzőnek! :)))teller-cakehttps://www.blogger.com/profile/00450545473387538173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-60291500103181941282012-09-30T17:26:48.689+03:002012-09-30T17:26:48.689+03:00Megérzés volt:-)
Nagyon finom lett mindenik. Tudod...Megérzés volt:-)<br />Nagyon finom lett mindenik. Tudod hogy van:-) ha már van egy kis tapasztalatod a konyhában és adott egy kipróbált recept, akkor érzed, hogy milyen kell legyen. A langalló tésztájánál a 4 dl savóból maradt meg egy kicsi, de ha beleöntöm az egészet elpuhul a tészta. Érted te mit mondok:-) Természetesen a lisztek különbözőek.<br />Az édes változatot is ki fogom próbálni. Nekem bejönne édestúrós, mazsolás töltelékkel is, akár ordás-kaprosan:-)<br />Köszönjük Neked!HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-70758066023819073982012-09-30T15:26:14.305+03:002012-09-30T15:26:14.305+03:00Azt mondják, véletlenek nincsenek... Épp most juto...Azt mondják, véletlenek nincsenek... Épp most jutott eszembe, hoyg jelentkeztem Hankkánál a blogkostolóra, és meg kellene néznem, melyik blog jutott nekem, amikor megakadt a szemem a mezőségi langalló címen. Akkora meglepetés volt ez a bejegyzés számomra, és olyan jóleső érzéssel töltött el! Köszönöm!:)<br />Örülök, hogy ízlettek a kipróbált receptek, és örülök, hogy sikerültek. Mert ugye, néha egy-egy másfajta alapanyag miatt (pl. a lisztek nem mindig mindenhol egyformák) lehet nem ugyanúgy sikerül egy recept. De örülök, hoyg nálatok minden bevált. A langallót pedig bármivel lehet tölteni, ami eszetekbe jut. Az édes változat pl. a hagyományos sűrű szilvaízzel az igazi.:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com