tag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post3212506724173390284..comments2024-03-03T18:16:57.657+02:00Comments on Sarokkonyha: Gyors túró készítése házilagHajniZolihttp://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-43440256489056745952023-09-09T18:24:54.697+03:002023-09-09T18:24:54.697+03:00Kipróbáltam tegnap a recept szerint... nem aludt ...Kipróbáltam tegnap a recept szerint... nem aludt meg még másnapra sem. Ma megkérdeztem a szakembert a piacon: azt mondta: amennyiben 1 szem sót is teszek bele, nem fog kicsapódni. Ma újra kísérletezek, hátha. Se ecet, se só. A tanulópénzt megfizettem. Holnap ismét referálok.Marcsihttps://www.blogger.com/profile/16437030615147042297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-23222631229833608952023-04-16T05:35:37.554+03:002023-04-16T05:35:37.554+03:00Kézmelegre kell a tejet melegíteni. Ha türelmetlen...Kézmelegre kell a tejet melegíteni. Ha türelmetlenek vagytok nem sikerül, érdemes 30 fok körül tartani, hogy teljesen kicsapódjon. Én citromlével készítem el, és így is jó. A lényeg, hogy elegendő sav legyen ami kicsapja a fehérjét. A só az eltarthatóság miatt is kell, nem csak az íze miatt. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-80855890307069394002023-03-31T12:13:50.086+03:002023-03-31T12:13:50.086+03:00Mükodik ám! ;) én is csináltam am! 2,8%-os hütős t...Mükodik ám! ;) én is csináltam am! 2,8%-os hütős tej!!Anyacsak1vanhttps://www.blogger.com/profile/15911384163448072919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-53119911274152021052022-11-16T12:47:37.078+02:002022-11-16T12:47:37.078+02:00Na ez az "oldalába belekavarunk" :) hely...Na ez az "oldalába belekavarunk" :) helyett óvatosan megkavarjuk is jó lesz!<br />Margohttps://www.blogger.com/profile/11042506158004166321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-15250692496634891912022-08-12T19:13:55.783+03:002022-08-12T19:13:55.783+03:00Sajnos nekem sem lett több 10 dkg-nál. Úgy hogy te...Sajnos nekem sem lett több 10 dkg-nál. Úgy hogy tettem bele + ecetet és kb 40-50 fokos volt a tej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-5639990198984947942021-03-01T17:11:10.387+02:002021-03-01T17:11:10.387+02:00Pontosabban hány fokra kell melegíteni a tejet? Pontosabban hány fokra kell melegíteni a tejet? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14221014655812163839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-33021315229693612392017-12-06T17:52:58.749+02:002017-12-06T17:52:58.749+02:00Nekem hajhálót ajánlottak a szűréshez. Működik.
Mu...Nekem hajhálót ajánlottak a szűréshez. Működik.<br />Munkaruházatiban lehet venni, kb. 8-10Ft/dbAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-69871486906217068332017-02-07T17:26:58.586+02:002017-02-07T17:26:58.586+02:00Gondoltam, hogy túróként is működik, mert, ha kics...Gondoltam, hogy túróként is működik, mert, ha kicsit tovább főzöd és szűrőbe téve lepréseled sajt lesz belőle amit szeletelni lehet, de nem olvad meg.Ketihttps://www.blogger.com/profile/09304475318778159242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-70164232037054554952015-10-15T08:44:23.114+03:002015-10-15T08:44:23.114+03:00Vagy nem volt elég meleg a tej, vagy az ecet volt ...Vagy nem volt elég meleg a tej, vagy az ecet volt kevés. Lehet kicsivel több ecetet tenni ha látod, hogy nem akar összeállni.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-34743587484737887632015-10-15T08:42:21.179+03:002015-10-15T08:42:21.179+03:00Ha sovány a tej, a túró is kevesebb. Csak óvatosan...Ha sovány a tej, a túró is kevesebb. Csak óvatosan a kavarással, hogy tudjon összeállni kis tömbökbe.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-15018905023810445292015-10-13T19:14:04.215+03:002015-10-13T19:14:04.215+03:00Én szeretnék segítséget kérni,4 liter tejből próbá...Én szeretnék segítséget kérni,4 liter tejből próbáltam gyors túrót készíteni,a tej extra minőségű tej,hozzáadtam a sót és az ecetet és fél óra múlva sem kapta össze,szinte csak egy evőkanálnyit.Mit ronthattam el?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-27490154168611053962015-10-13T19:12:24.955+03:002015-10-13T19:12:24.955+03:00Én szeretnék segítséget kérni,4 liter tejből próbá...Én szeretnék segítséget kérni,4 liter tejből próbáltam gyors túrót készíteni,a tej extra minőségű tej,hozzáadtam a sót és az ecetet és fél óra múlva sem kapta össze,szinte csak egy evőkanálnyit.Mit ronthattam el?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-23290765569792859032015-04-01T18:47:50.840+03:002015-04-01T18:47:50.840+03:00Szia! nagyon jó a recepted de sajnos nekem nem sik...Szia! nagyon jó a recepted de sajnos nekem nem sikerült csak egy nagyon kevéske lett(kb. egy kis maréknyi) pedig házi tejet vettem(elvileg mert automatából vettem de termelői tej,elvileg házi).2 literből szerettem volna én is de nem akart működni a dolog.az lett volna a gond hogy meg kevertem? Timinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-3306079481288486072015-03-16T20:01:01.146+02:002015-03-16T20:01:01.146+02:00Köszi!Köszi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-24573434057763229992015-03-16T19:50:11.636+02:002015-03-16T19:50:11.636+02:00Só nélkül ízetlen lesz, de működik. Kihagyható.Só nélkül ízetlen lesz, de működik. Kihagyható.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-39534839991063485722015-03-16T19:50:02.481+02:002015-03-16T19:50:02.481+02:00Só nélkül ízetlen lesz, de működik. Kihagyható.Só nélkül ízetlen lesz, de működik. Kihagyható.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-87392044899269399112015-03-16T19:41:53.812+02:002015-03-16T19:41:53.812+02:00Sót muszáj beletenni?Sót muszáj beletenni?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-73701385275533884412015-02-07T15:40:02.381+02:002015-02-07T15:40:02.381+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-38973166278264415242015-02-07T15:39:49.940+02:002015-02-07T15:39:49.940+02:00Köszönöm!Köszönöm!HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-71610402104598213052015-02-07T15:38:52.925+02:002015-02-07T15:38:52.925+02:00Köszönöm!Köszönöm!HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-61044861279496880172015-02-07T15:38:12.144+02:002015-02-07T15:38:12.144+02:009%-os ecettel készítettem. Meglehet próbálni almab...9%-os ecettel készítettem. Meglehet próbálni almabor ecettel is, nem hiszem, hogy furcsa íze lenne. A tejre kell figyelni, hogy minél zsírosabb legyen. Remélem sikerülni fog. HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-59531328986179073542015-02-07T15:12:46.361+02:002015-02-07T15:12:46.361+02:00Sziasztok! Sajnos nem tudok hozzá jutni sima eceth...Sziasztok! Sajnos nem tudok hozzá jutni sima ecethez mert külföldön élek. Vajon működik almabor ecettel is? Vagy attól furcsa íze lenne? Sajnos az sincs ráírva hány százalékos!:( Pedig már nagyon hiányzik a túró!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08146955088755284683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-81877475292966167282015-02-05T16:19:41.935+02:002015-02-05T16:19:41.935+02:00Remek recept!Remek recept!Murphylandhttps://www.blogger.com/profile/09434996965518160806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-32627143357485292062014-11-26T12:22:09.166+02:002014-11-26T12:22:09.166+02:00Hat ez csak hazi tejjel mukodik vagy rosszabb eset...Hat ez csak hazi tejjel mukodik vagy rosszabb esetben is bolti 3,2-3,5 %-os tejjel (nem UHT). Ha ennel higabb tejet hasznalsz pl. 1,5 %-ost (vagy Isten ments 0,1 %-t) akkor csak savo lesz belole.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5543506775878329359.post-1467347172650100842014-07-23T15:32:35.636+03:002014-07-23T15:32:35.636+03:00Kipróbáltam,de sajna 4 liter tejből mindössze 15 d...Kipróbáltam,de sajna 4 liter tejből mindössze 15 dkg túró lett. sajna csak a tetején lett egy kevés,a többi maradt tej. :((<br />Majd a következő talán jobban sikerül.Anonymousnoreply@blogger.com