Új, gyorsan elészíthető sós süti után kutattam. A No-salty-n találtam is egy szimpatikus receptet, amit el is készítettem. A lányom azóta is ezt kéri.
Puha, vajas, sajtos és az ember csak tömné magába:)A tésztájához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 ek cukor
0,5 l langyos tej
5 dkg élesztő
A töltelékhez:
25 dkg puha vaj
3 tojássárga
1 ek só
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A lisztet átszitáltam, közepébe mélyedést alakítottam. Beleöntöttem a tejet, a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. 2 perc után a többi hozzávalóval jól megdagasztottam.
Nem kell keleszteni! Dagasztás után a tésztát négyfele vettem, kinyújtottam. A töltelékhez a hozzávalókat habosra kavartam és a kinyújtott tésztára kentem. Egyenként feltekertem és kb 2 cm-es darabokra szeleteltem, mint a bejglit. Tojással megkentem, sajttal megszórtam és forró sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Köszönjük!