Sarokkonyha
Főzni jó, sütni még jobb!
2017. május 2., kedd
Mézes sárgarépaleves
›
Minden répa hámozásnál befalok egy darabkát, de önmagában, nyersen nem megy. Főve, párolva, bármilyen más formában szívesen megeszem. ...
7 megjegyzés:
2017. április 27., csütörtök
Madeleine eperöntettel
›
Ezt a kis, kagyló forma tésztát egyszerű sütni, csak forma kell hozzá. Frissen készített eperöntettel abbahagyhatatlan. Hozzávalók (...
7 megjegyzés:
2017. április 26., szerda
Szendvicstorta
›
Most a kenyeret sütöttem hozzá, de maradék kenyérből is elkészíthető, formára vágva. Hozzávalók a kenyérhez: 30 dkg kenyérliszt, 1...
1 megjegyzés:
2017. április 25., kedd
Gyors áfonyás pite
›
Fagyasztott áfonyával készítettem, könnyed sütemény. Hamar fogyós kategória. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 8 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl t...
2017. április 24., hétfő
Húsvéti kalács -nem csak húsvétra
›
Még húsvét előtt ígértem, hogy hozom a harmadik kipróbált osztrák ételt is. Zsemle méretű kalácsokat sütöttem, amit az osztrákok jégcuko...
2017. április 5., szerda
Tésztában sült sonka spenóttal
›
Újabb osztrák húsvéti étel, másodikként ezt próbáltam ki. Kenyértésztában sütött sonka, melynél arra kell figyelni, hogy ne legyen viz...
2 megjegyzés:
2017. április 3., hétfő
Húsleves palacsintacsíkokkal
›
Kipróbáltam néhány receptet az osztrák konyhából, amit ott előszeretettel fogyasztanak húsvétkor. Az ízvilága közel áll a magyar konyháh...
1 megjegyzés:
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése