Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg sült sütőtökhús, 15
dkg barna cukor, 1 tojás, 1 teáskanál vanília kivonat, 10 dkg csokoládé, 1,5 dl
tej, 7 dkg vaj, 1 sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipet só
Elkészítése: A megsült sütőtökhúst villával
összetörjük. A vajat megolvasztjuk, a csokoládét kis kockákra daraboljuk. A
tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot, a vajat, a
sütőtökpürét és jól kikavarjuk. A lisztet elkavarjuk a sütőporral, a fahéjjal,
a sóval és felváltva a tejjel a tökös masszába vegyítjük. Végül a csokoládét is
beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 29x21 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és
170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kihűlt tetejére porcukrot
és fahéjat szórhatunk. Kockára vágva kínáljuk.