Cseles neve van ugye? :-)
,,Ez Herb legújabb kedvence. Azt mondja, olyan az íze, mint egy ropogós Mounds szeleté."
Az idézet és a recept a Süti Éden receptkönyvéből származik, amelyben Hannah Swensen által készített finomságok receptjei vannak összegyűjtve.
Ezen a linken megnézhetitek a könyvet.
A keksz hozzávalói:
22 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
1 tk sütőpor
2 tk kókuszaroma( vagy vaníliaaroma)
1/2 tk só
2 tojás( csak villával verd fel)
7 dkg kókuszreszelék
27 dkg liszt
15 dkg csokoládé
Olvaszd meg a vajat, keverd hozzá a cukrokat, add hozzá az aromát, a sütőport és a sót. Keverd hozzá a tojásokat és dolgozd alaposan össze a masszát.
Keverd bele a kókuszreszeléket, add hozzá a liszt felét, az apróra tördelt csokoládét, jól keverd össze, majd keverd hozzá a maradék lisztet. Hagyd a tésztát a pulton pihenni 10 percet, de ne takard le.
Teáskanállal szaggass nem kivajazott tepsire kis halmocskákat, egymástól 7-8 cm távolságra. Előmelegített sütőben süsd 175 fokon 9-11 percig, vagy amíg a széleken aranybarna lesz. Hagyd hűlni 3 percig, majd tedd át a sütiket sütőrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Találó név, és jó párosítás, nagyon fincsi lehet! :) Kár, hogy nem tudok odanyúlni a tányérodra! :)
VálaszTörlésJó lenne ha idetudnál nyúlni:-)
TörlésDe érdekes neve van:) S a süti is jól hangzik:) Valahogy vonzanak az érdekes nevű sütik:)
VálaszTörlésNekem is tetszik a neve, de még az íze:-) roppanós kókuszos-csokis:-)
TörlésElső olvasásra azt hittem elírtad a címet, csokoládé helyett kokoládét írtál. :D Érdekes nevű keksz és finomnak is tűnik. :
VálaszTörlésDehogy írtam!:-D fincsi:-)
TörlésFinomságos, nasika! Gondolom az íze fenomenális! A fotózás is nagyon tetszik!
VálaszTörlésÍzlett a gyerekeknek:-) köszi szépen!
TörlésA cím alapján kólára (direkt írtam így :) ) gondoltam, de ez sokkal jobb :)
VálaszTörlésJobb biza:))
Törlés