2013. szeptember 17., kedd
Piros arany- házilag
Vicces volt ahogy ez a receptem megszületett.
A megszokott paprika krémet szerettem volna elkészíteni. Neki is fogtam, ledaráltam a zöldségeket, odatettem főni. Gondoltam gyorsan egy sütit is összekavarok, alul sülhet. Igen ám, de a gyermekeim nagyon beszédes kedvükben voltak, közben szórakoztattak.
A süti a sütőben, a paprika krém nagy része rotyogott, a gyerekek két oldalról beszéltek. Elővettem az üvegeket, elkezdem pakolni bele. Feltűnt, hogy túl vastag a massza, de az agyamig nem jutott el, hogy kifelejtettem belőle a paradicsomot. Csak amikor már mind az üvegben volt és csavartam rá a kupakokat.
Megálltam egy pillanatra, hogy na most mi lesz? Kóstolgattam, eldöntöttem, hogy így marad.
A lányom nem ette meg soha a paprikát. Ő volt a tesztalany.
Este mondom, kóstolja meg a házi piros aranyat, mert az üzletit nagyon szereti, szendvics tetejére pötyögteti. Nagyon finomnak titulálta és most már ezt teszi a szendvicsére.
Használhatjuk levesekbe, pörköltbe, zsíros kenyér vagy szendvicsek tetejére is.
1 kg kápia paprika
1 kg paradicsompaprika (gogos)
1 nagy fej zeller
1 ek durva só
A paprikákat megmostam, feldaraboltam, ledaráltam, odatettem főni. A zellert megpucoltam és lereszeltem apróra. Sóval ízesítettem.
Jó félórát rotyogtattam, közben sűrűn kell kavargatni. Mikor megpuhultak a zöldségek botmixerrel még egy kicsit krémesítettem.
Forrón üvegekbe tettem, száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ajánlatos kisebb csavaros tetejű üvegeket választani, így nem tudnak leszáradni.
Nagyon finom lesz az így is! Nagyon szorgos kis hangya módjára gyártod a télirevalót! Milyen jó is az ilyen paprikakrém is télen, vagy akár most is!
VálaszTörlésEzt most jól sikerült:-) mindenből egy kicsit teszek el, jól jön majd télen...ha megéri a telet:-)
TörlésEz legalább jól sült el, és még ízlik is a családnak, érdemes volt figyelmetlennek lenni:) Nagyon szép a színe is meg az állaga is szuper, én is szívesen tenném a szendvicsemre.
VálaszTörlésNem szoktam így járni, de megesik, ha sokfelé kell figyelni:-)
TörlésTényleg hasonló az enyémhez, csak az elkészítésében van kis különbség:) Nagyon szép a tied is:)
VálaszTörlésA tied is finom lehet, úgy még nem tettem el. Van benne egy kis cukor meg ecet ha jól emlékszem.
TörlésKöszi:-)
Ez a vicces "véletlen" milyen jó dolgot készített :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésÍgy kellett legyen, így legalább a lányom megeszi a paprikát:-)
Hétvégén nálam is ez készült,Katitól, makacskakonyhája, receptje szerint:)))
VálaszTörlésÍgy kell ezt csinálni, ügyes vagy!:-)
TörlésÍgy születnek a remek receptek :) nagyon guszta lett!
VálaszTörlésMég jó, hogy veled voltak a gyerekek, hanem most nem lenne piros arany. :D Nagyon szép a színe! :)
VálaszTörlés