2013. október 27., vasárnap
Almatorta
Puha alma fahéjas cukorral és mazsolával töltve piskóta bundában. Vasárnapi ebéd után egyszerű, de nagyszerű desszert!
22 cm-es kapcsos tortaformában készítettem:
8 db közepes alma
cukor
őrölt fahéj
mazsola
4 tojásból vizes piskóta:
4 tojás
4 ek víz
8 ek cukor
8 ek liszt
1/2 csom. sütőpor
A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.
Az almák közepét kifúrtam, meghámoztam és a formába tettem. Megszórtam két evőkanál cukorral és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet elősütöttem. Ezalatt elkészítettem a piskóta tésztát:
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral habosra vertem, hozzáadtam a vizet is. A fehérjéket kemény habbá vertem. A lisztet összekavartam a sütőporral és felváltva a habbal a tojássárgákkal összevegyítettem.
Az almákat kivettem a sütőből, közepüket megtöltöttem fahéjas cukorral és mazsolával, a piskóta tésztát ráöntöttem.
Visszatettem a sütőbe és ugyanazon a hőfokon készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. 5 percet hagytam a formában pihenni, majd egy tortástálra átborítva hagytam kihűlni.
Tálalásnál tejszínhabot kínáltam hozzá.
Ezt az almás süteményt is jóízűen megenném, az alma utálatom ellenére. Valamiért sütiben szeretem, ez meg olyan kis guszta lett! :)
VálaszTörlésÉn is sütikben szívesebben megeszem:-)
TörlésKöszi!
Az almás sütemények a nagylányom kedvencei. Biztos vagyok benne hogy elmajszolná a finom tortádat is :)
VálaszTörlésSzerintem is Millye:-) nálunk a fiam nem eszi a krémes tortákat, de az almásokat imádja!
TörlésBármikor jöhetnek az ilyen egyszerű, de annál inkább nagyszerű sütik. :)
VálaszTörlésAz biztos:-)
TörlésAlma jöhet bármilyen formában, szeretjük. Piskótabundában is jöhet, nem vallana szégyent:-)
VálaszTörlésEltűnne egy-kettőre:-)
TörlésHúha, ezt mindenképp el fogom készíteni! Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzívesen Ditti! Tömd majd meg jól a fahéjas cukorral, elolvad az almában, nagyon fincsi:-)
Törlés