Hozzávalók: 40 dkg
csirkemell, 1 nagy répa és petrezselyemgyökér, 1 evőkanál házi ételízesítő, 2
dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 babérlevél, só, bors; a galuskához: 1
tojás, 3 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, csipet só.
Elkészítése: A
répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felszeleteljük. A vajon
megpároljuk a zöldségeket, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és
fehéredésig pároljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, a babérlevelet, felöntjük
vízzel és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal. A galuskához a tojást
villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a puha vajat. A tésztából
kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő levesbe. A tejfölbe csomómentesre
kavarjuk a lisztet, adunk hozzá a forró léből majd a levesbe öntjük. Hagyjuk
néhányat lobbani és eloltjuk a tüzet.
Nagyon jól néz ki, igazi téli, laktató leves! Kipróbálom szívesen. :)
VálaszTörlésKöszönöm! Jó étvágyat hozzá!:-)
TörlésJó kis tartalmas leves így télidőben, nem maradt véletlenül egy kis tányérkával?! :) Elfogadnám! :)
VálaszTörlésSajnos nem Hankka, de van aszalt szilvás leves, gyere kóstold meg:-)
TörlésA hétvégén nálunk is raguleves készült, de tárkonyosan. Kíváncsivá tettél a babérleveles változatra, kifogom próbálni. :)
VálaszTörlésEddig én is tárkonyosan készítettem, de próbáld ki, meglátod finom!:-)
TörlésJó recept, köszönöm! Azt hiszem ebben végre megtaláltam néhai édesanyám "babérleveles levesét" :)
VálaszTörlés