Készítettem már szedres clafoutist, most cseresznyével cseréltem fel a szedret és meg is dupláztam az adagot. Hamar fogyó finomság.
Hozzávalók: 40 dkg kimagolt cseresznye, 4 tojás, 4
dl tej, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 2 tasak vaníliás cukor, csipet
só; a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítése: A piteformát kivajazzuk, lisztezzük,
beleszórjuk a cseresznyét. A tojásokat a cukrokkal habverővel habosra verjük,
hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót. Jól kikavarjuk, majd a cseresznye
tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
De szeretem! :)
VálaszTörlésFinom lehet, és tényleg bármilyen gyümölccsel lehet készíteni.
VálaszTörlésClafoutist nagyon ritkán sütök, de hasonlít a tejfölös piskótámhoz. Ami gyümölcsös az mind jöhet.....ne!!! :))
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is. Cseresznyével még nem próbáltam, na most elérkezett az ideje. :))
VálaszTörlés