A gyermekeimnél nagy sikert aratott ez a cukkini krémleves. Természetesen csak azután árultam el, hogy mit ettek, miután befejezték az evést. Jöhet a repeta.
Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 5 dkg vaj, 4 szál
zöldhagyma, 2 darab krumpli, 2 dl tejföl, 1 kötés petrezselyemzöld, 2 cikk
fokhagyma, zöldség alaplé, só, bors
Elkészítése:
A
hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a vajon megfuttatjuk. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk,
felkockázzuk, és a hagymához adjuk.
Hozzáadjuk
a felaprított fokhagymát is, sózzuk, borsózzuk, és annyi alaplét öntünk rá,
amennyi ellepi. Mikor
a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk az aprított petrezselyem zöldet is, majd botmixerrel krémesre pürésítjük.
A
tejfölhöz merünk a forró levesből, elkavarjuk, majd az egészet a levesbe
öntjük.
Megj: Zöldség alaplét készíthetünk
vegyes zöldségek főzésével. Egy gyorsabb változat a házi ételízesítőből vagy
leveskockából készített alaplé.
Nagyon szeretem a cukkinit. És a blogodat is :)
VálaszTörlés