Hozzávalók: 4 narancs, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál
tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2-3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaj,
negyed mokkáskanálnyi őrölt fahéj, szegfűszeg, csipet só
Három
narancs levét kicsavarjuk, felöntjük vízzel. A megmaradt narancsot megmossuk,
héját lereszeljük. A
narancsléhez adjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a lereszelt héjat és
felforraljuk.
Az
étkezési keményítőt a tejföllel, kevés levessel elkavarunk, majd a levesbe
öntjük, és még egyet forralunk rajta. A
megmaradt narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, felszeleteljük, a levesbe
tesszük. Ízlés
szerint cukorral ízesítjük és beleszórjuk a mazsolát is. A forró leves tetejére
tesszük a vajat, és tálkákba töltve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése