Hozzávalók: 40 dkg liszt, 12 dkg hideg vaj, 10 dkg
száraz sajt, 1 dl hideg víz, 1 teáskanál szárított rozmaring, 1 púpos teáskanál
só, 0,5 teáskanál őrölt bors, dekorsó
Elkészítése: A sajtot lereszeljük. Elvegyítjük a
liszttel, a sóval, a borssal, a rozmaringgal. Hozzáadjuk a feldarabolt vajat, a
vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe
tesszük. Késfok vastagságú lappá nyújtjuk, formával kivágjuk. Sütőpapíros
tepsire rakosgatjuk, tetejét dekorsóval megszórjuk és előmelegített 180 fokos
sütőben pirosra sütjük.
Megj: Használjunk karakteresebb ízű sajtot,
ízletesebb lesz a kekszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése