A napokban rákérdeztem édesanyámra, hogy az általa sütött kiflik miért puhábbak mindig, mint amit én sütök? Zsír kell abba, mondta, próbáld csak ki. Kipróbáltam és tényleg igaza volt. Így lett olyan, milyet mindig is akartam.
2014. augusztus 20., szerda
Sajtos sörkifli
A napokban rákérdeztem édesanyámra, hogy az általa sütött kiflik miért puhábbak mindig, mint amit én sütök? Zsír kell abba, mondta, próbáld csak ki. Kipróbáltam és tényleg igaza volt. Így lett olyan, milyet mindig is akartam.
2014. augusztus 19., kedd
Gomba sörös bundában rizzsel, mártással
A lányom nemrég kezdte megenni a gombát, így próbálom változatosabban készíteni. Elég hamar megpuhul a sörös bunda, ajánlatos sütés után rögtön fogyasztani.
2014. augusztus 18., hétfő
2014. augusztus 17., vasárnap
Sörös, mézes csirkecomb almával
Nem kell megijedni, nem lesz édes a hűs ettől a méztől, viszont pirosra, ropogósra megsül. Almával párosítva egyenesen isteni.
2014. augusztus 16., szombat
Paradicsom krémleves
Természetesen lehet paradicsomléből is készíteni, én most friss paradicsomból készítettem. Használjuk, élvezzük amíg tart.
2014. augusztus 14., csütörtök
Csirkenyárs sörtésztában salátával
Címkék:
csirke,
húsétel,
paradicsom,
saláta,
uborka
2014. augusztus 13., szerda
2014. augusztus 11., hétfő
Olívabogyós töltött paprika
Én így is szeretem a töltött paprikát, egy picit olaszosabb beütéssel. Nem kell mindig paradicsomban tocsogjon. Olívabogyó meg bármilyen formában jöhet :)
Címkék:
húsétel,
paprika,
paradicsom,
rizs
2014. augusztus 8., péntek
Narancsos meggykompót
Készítettetek már meggykompótot narancslével? Különleges ízt ad neki, nemcsak a narancs, a fűszerek is.
Almás-gyömbéres baracklekvár
Finom párosítás az alma a barackkal, hát még ha gyömbér is kerül bele. Következőbe teszek egy kicsivel többet, legyen intenzívebb. Érdemes kipróbálni.
Címkék:
alma,
befőzés,
gyömbér,
sárgabarack
2014. augusztus 7., csütörtök
Alma tartósítása üvegben
Tudom, hogy sokan vannak a tartósítószerek ellen, én is ha lehet kerülöm. Viszont az alma eltevését így tanultam, így is csinálom mindig. Kisebb üvegekbe szoktam beletenni, gazdaságosabban feltudom használni. Ha esetleg meg is marad valamennyi, hűtőben sokáig eláll, nem penészesedik meg.
2014. augusztus 6., szerda
Vaníliás répaíz
Egy újabb finomság, mindenképp megéri kipróbálni. Nemcsak az íze, a színe is arra ösztökél, hogy kanalazzam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)