Eddig mindig csak üzletből vásároltuk. Volt, hogy kész müzlit, volt, hogy külön magokat aztán itthon megvegyítettük.
A napokban egy kis csomagot kaptak az oviban, amiben egy gyereklap is volt. Miközben nézegettük, a fiam rámutatott egy oldalra :" Ezt eltudjuk készíteni!"- és el is készítettük.
Az alap a sült mézes zabpehely, amit aztán bármivel vegyíthetünk. Mindkét gyermeknek nagyon ízlett. Már a második adagot készítem, most csokidarával, rendelésre:-).
1 dl méz
1/2 dl olaj
20 dkg zabpehely
1 marék mazsola
10 dkg pirított mandula
1 marék aszalt sárgabarack
1 marék aszalt áfonya
A mézet és az olajat összemelegítettem és belekavartam a zabpelyhet.
Egy sütőpapíros tepsibe simítottam a masszát és közepes tűzön 15 perc alatt aranysárgára pirítottam.
Hagytam kihűlni, majd darabokra tördeltem. Hozzáadtam az aszalt gyümölcsöket és a pirított mandulát.
Magában is finom csemege.
Nagyon jó ötlet, biztos hogy kipróbálom :-)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! :-)
TörlésFinom lehet!
VálaszTörlésRopogós még a tejben is:-)
TörlésHázi müzli, látod Bence tudja :)
VálaszTörlésIgen, tudja Ő:-)
TörlésNagyon fincsi lehet, mindenben a házi viszi a pálmát:)
VálaszTörlésAz biztos! A házi dolgok verhetetlenek! :-)
TörlésKedves Hajni, névnapod alkalmából sok szeretettel köszöntelek! :) A müzli tetszik, kipróbálós lesz nálunk is, ez egy új, jól hangzó variáció! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Boldog névnapot Neked is!:-)
TörlésÍzleni fog, próbáld ki. Most vásároltam egy csomag vegyes aszalt gyümölcsöt a következő adaghoz:-)
Nagyszerű kis recept ,ki fogom próbálni,mert nálunk is kedvenc reggeli a müzli.. is :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-)
Törlés