Húsvét előtt néhány nappal készítettem ezeket a sós kockákat. Dobozba tárolva sokáig eláll. Persze nem így van ez nálunk. Csak akkor marad, ha jól eldugom:)
25 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
47 dkg finomliszt
1o dkg rétesliszt
3 tojássárgája
12 g só
különböző magok a tetejére( mák, lenmag, szezámmag)
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyira, hogy álljon épp össze, de nem kell kidolgozni. Enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Éles késsel a széleket levágjuk, összegyúrjuk és ezt is kinyújtjuk. Áttesszük egy tepsibe, a tetejükre 2x2 cm-es hálót karcolunk és betesszük a hűtőbe fél órára.
A sütőt 2oo fokra bemelegítjük. A tésztát a háló mentén felkockázzuk, de nem kell szétszedni.
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk különbözö magokkal, egy kissé kézzel meg kell lapogatni, hogy ne potyogjanak le a magok. Kb. 2o perc alatt megsütjük. Miután kihűlt dobozban tároljuk.
A receptet a 2o11-es Erdélyi Konyha Kalendáriumban találtam.
De szépek:) Jó lenne most egy adaggal:)
VálaszTörlésKöszi! Jó nassolni való:-)
TörlésNagyon guszták és finomak biztos!:)
VálaszTörlésKöszi Éva! Finomak is:-)
TörlésAz nem derült ki, hogy ezúttal sikerült jól eldugni? ;-))) Guszták!
VálaszTörlésEgy részét elmentettem, a locsolóknak is jutott:-)
TörlésNAgyon guszták lettek! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésNagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlésKöszi szépen! :-)
TörlésFincsik lehettek! Nálunk is dugdosni kellene :)
VálaszTörlésAkkor nem csak én vagyok így:-)
TörlésHát nálunk is hasonló sorsa van az ilyen finomságoknak...:) Szuper!
VálaszTörlés:-) köszi!
TörlésNagyon helyeskék, imádjuk a sós nasikat! :) Azt hiszem, nálunk is csak eldugva állnának el "hosszabb" ideig! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy nem csak én kell eldugjam a nasikat:-)
TörlésNagyon guszta azon a szép tálcán... annyira kínálja magát. Klassz recept.
VálaszTörlésKiadós sós apróságok.
Törlés