A tejbe laska gyermekkorom egyik kedvenc étele volt, amit édesanyám legtöbbször vacsorára adott nekünk. Székelyföldön ez a becsületes neve ma is.
1 l tej
2 csom.vaníliás cukor
1 rúd fahéj
3-4 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
vékony metélt
A tejet odateszem főni a vaníliás cukrokkal és ízlés szerint néhány evőkanál cukorral. Közben a tésztát forrásban lévő vízben megfőzöm, leszűröm, leöblítem kevés vízzel és a cukros-fahéjas tejbe teszem. Végül belekavarom az őrölt fahéjat.
Melegen, hidegen fogyaszthatjuk.
De jó:) És a kis edénykéd is:)
VálaszTörlésKöszi Kati, friss szerzemény:-)
TörlésGyerekkorom tejlevese.
VálaszTörlésMilyen jó ez a tejleves megnevezés:-)
TörlésNekem is a nagymamám főzött ilyet, de nálunk csipetke került bele, én úgy szerettem, ha nagyon kemény a tészta:)
VálaszTörlésEmlékek:-) finom lehet csipetkével is!
TörlésImádom! Nálunk tejleves volt a neve és gyakran kértem a nagymamámtól mákos gubával ebédre...:)
VálaszTörlésAz igen, mákos gubával! Nem apróztad el:-)
TörlésImádom, és a gyerekeim is nagyon szeretik. Érdekes, nálunk gyerekkoromban legtöbbször nem is tésztával, hanem kiflivel készült, a felforrt, ízesített tejet kiflikarikákra merte nagymamám. :)
VálaszTörlésEz is jó ötlet Hankka, kifogom próbálni:-) köszi!
TörlésÉn még soha nem ettem tejbe laskát. :( Lemaradtam róla, de majd bepótolom! :)
VálaszTörlésKi kell próbálnod:-) egyszerű de finom.
TörlésNagyon finom lehet, tényleg olyan "gyerekkor illata" van :)
VálaszTörlésAz, az:-)
TörlésMég sohasem ettem, de anyukám sokszor mesélte hogy a nagymama milyen finom tejbe laskát főzött. :)
VálaszTörlésNa végre valaki aki így ismeri!:-) anyukádnak igaza van, finom is:-)
TörlésNálunk fahéj nélkül készült, imádtam, tálalásnál beledobtunk egy kis kockányi vajat.
VálaszTörlésWaaaaaaaaaaa nekem mindig leragad es odakozmal mert en a tejben fozom a tesztat. Hivatalosan ugykell de eskuszom ma este kulon fogom.
VálaszTörlés