Erre a hétvégére ezt a lepényt választottam Mónika Váncza-projektjéből. A régi recept szerint készítettem. Nekem a tésztája túl porhanyós lett, szerintem sok a megadott zsír mennyisége. A vaníliás, tejfölös krém viszont finom!
30 dkg lisztet
15 dkg zsírral
1/2 csom. sütőporral
2 tojás sárgájával és kevés
tejjel eldolgozunk. Zsírozott tepsibe téve egyenletesen elnyomkodjuk.
A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük:
12 dkg lisztet
3 tojással
4 dl tejfellel
15 dkg cukorral
1 csom. vaníliás cukorral
elkeverünk.
Sütés előtt 10 dkg mazsolával megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 -40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük, vaníliás cukorral meghintve fogyasztjuk.
Már ránézésre is imádni való! :)
VálaszTörlésJó volt:-)
TörlésDe finom lehet! Ez a vaníliás krém roppant szimpatikus! :D
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, finom:-)
TörlésNagyon szép:)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésFinom lehetett, és szép is!
VálaszTörlésA tésztájával nem voltam nagyon elégedett, de a krém az finom.
TörlésKöszönöm Piroska!
Nagyon szép:))
VálaszTörlésTudom mindig ezt írom , de hát csoda szép és nem írhatok mást:))
Elviszem a blogba ne küld el:))
Ok Mónika, köszi szépen:))
TörlésNekem tetszik, még jó, hogy nincs itt előttem:) Nekem tetszik a tészta is, bár zsírral nem tudnám elképzelni, csak vajjal, de a krémet még magában is megenném:)
VálaszTörlésIgen, vajjal biztosan jobb. A krémje pedig ahogy mondod, önmagában is finom :-)
TörlésNagyon mutatós, szép a színe is, jólesik már ránézni is! :) Hát még kóstolni milyen jólesne! :)
VálaszTörlésCsodaszép napsárga vidámság
VálaszTörlésA házi tojásnak van színe ám :-)
TörlésNagyon finom lehet, guszta! Nekem is nagyon tetszik ez a vaníliáskrém akár más süteményhez is finom lehet!
VálaszTörlésTökéletesen finom más sütikhez is!
TörlésEz is Váncza-recept? Nem is gondoltam volna... Nagyon jól néz ki! A töltelék különösen tetszik.
VálaszTörlésElárulom Gerdi, hogy volt amelyiknek leszedtem az alját és csak a felső részét ettem meg:-)
TörlésFinom süti ez is, és milyen guszta! :)
VálaszTörlésKöszi Okki :-)
TörlésAnnyi rengeteg finomságot sütsz nap, mint nap, hogy képtelen vagyok követni... Nézegetem a receptjeidet vissza (az elmúlt hetekben nem tudtam nézelődni senkinél), és szó szerint nagyokat nyelek, egyre jobban érzem, hogy éhes vagyok. :)
VálaszTörlésSzeretem a konyhát:-) jó lenne, ha meg is tudnám kóstoltatni veletek!
Törlés