Hozzávalók: 2 kifli, 30 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 3 dkg vaj, 4 evőkanál olaj, só, bors
Elkészítés: A
hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a gombát
felszeleteljük. Az
olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk, és
addig pároljuk, amíg a leve elfő. A
tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A
kiflit felkarikázzuk és kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítjuk.
Egy
tűzálló tálat kivajazunk, belerakosgatjuk a kifli karikákat, ráöntjük a gombát
és tetejére elosztjuk a reszelt tojást.
A
tejfölbe reszeljük a sajtot, elkavarjuk, majd a rakottas tetejére simítjuk. 180
fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Fenséges étek!
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés