Frissen illatozik a zsálya a kertben, a piac tele van újkrumplival. Csirkecombbal összehozva finom ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók: 8 alsó csirkecomb, 10 dkg vaj, 1
evőkanál aprított zsálya, só, bors, 1,2 kg újkrumpli
Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, megmossuk, és
papírtörlővel szárazra töröljük. A puha vajat elkavarjuk a zsályával. A
combokat sózzuk, borsózzuk, bedörzsöljük a vajjal, keveset a bőr alá is
teszünk, majd födő alatt addig pároljuk, amíg a krumplit előkészítjük. A
krumpli héját megsúroljuk, megmossuk. Sós vízben 5 percet előfőzzük, majd
leszűrjük. A sütőt 190 fokra melegítjük. Tepsibe öntjük a krumplit,
mellétesszük a combokat, ráöntjük a kiolvadt vajat is és pirosra sütjük. Zsályavirággal díszíthetjük.
Imádom ezeket a kis kerek krumplikat, megyek én is a piacra, hogy ehessek. :) A csirkék is igen guszták, igazi júniusi ebéd.
VálaszTörlésFinom is és szezonja is van :-)
Törlés