Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15
dkg cukor, 15 dkg alma, 20 dkg cukkini, 10 dkg őrölt mogyoró, 3 tojás, 1 tasak
vaníliás cukor, 0,5 tasak sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet só; a krémhez:
25 dkg mascarpone (krémsajt), 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 tasak
Bourbon vaníliás cukor; a díszítéshez: 0,5 alma,1 dl víz, 2 evőkanál citromlé,
menta, 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A
puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk.
A
lisztet a mogyoróval, a sütőporral, a fahéjjal elkavarjuk.
Az
almákat meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, lereszeljük, levüket
kicsavarjuk. A
cukros vajhoz kavarjuk egyenként a tojásokat, a lisztkeveréket, a kicsavart
almát és cukkinit.
23
cm-es tortaformába sütőpapírt teszünk. A kikavart tésztát belesimítjuk és 180
fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A
tejszínt a cukrokkal habbá verjük, majd belekavarjuk a krémsajtot.
A
díszítéshez az almát cikkekre vágjuk, a víz és citromlé hozzáadásával néhány
perc alatt megpároljuk.
A kihűlt lapot tálra
tesszük, hullámosra simítjuk rajta a habot, majd fahéjjal, almacikkekkel,
mentalevéllel, díszítjük.
Fenomenális ! :) még soha nem készítettem cukkinis süteményt de biztos vagyok benne hogy kipróbálom :)
VálaszTörlésAjánlani tudom, finom! :)
Törlés