Amíg tart az eperszezon érdemes kipróbálni, azután meg más gyümölccsel is.
Hozzávalók a tejberizshez: 20 dkg rizs, 2 dl víz, 5
dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliacukor, csipet só, 2 dl tejföl, 1
evőkanál citromlé; az öntethez: 40 dkg eper, 2 evőkanál cukor
Elkészítése: A rizst megmossuk, felöntjük a vízzel.
Lassú tűzön födő alatt addig főzzük, amíg a vizet felszívja. Ekkor hozzáadjuk a
tejet, a sót, a cukrokat és 20 perc alatt megfőzzük. A tejfölt a citromlével
elkavarjuk, és a rizsbe vegyítjük. Lefödjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk,
feldaraboljuk, és a cukorral összefőzzük. Tálalás előtt a langyosra hűlt rizst
és epret lerétegezzük.
Nagyon jól néz ki és ami fontos igen finom lehet!
VálaszTörlésNálam ez is Tuti kipróbálós :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Jól behűtve, most nagyon jól esne. :)
VálaszTörlés