Általában krumplipürével szoktuk fogyasztani, most galuskát készítettem mellé. A fiam jobban díjazza pürével, nálunk mindkettő nyerő. Friss tárkonnyal készítettem, de lehet ecetessel is, így aromásabb lesz.
Hozzávalók: 0,5 kg szűzpecsenye, 1 vöröshagyma, 1 dl
tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál aprított tárkony, húsalap lé, só, bors; a
galuskához: 40 dkg liszt, 2 tojás, 2,5 dl víz, 1 teáskanál só
Elkészítése: A húst megmossuk, karikára vágjuk,
olajon mindkét oldalán fehéredésig sütjük. A hagymát apróra vágjuk, olajon
megfuttatjuk, felöntjük a levessel, beletesszük a tárkonyt, majd a húsokat is
és összepároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal. A lisztet a tejföllel elkavarjuk
és a kész húsra öntjük. Néhány perc alatt besűrítjük. A lisztet elkavarjuk a
sóval, a tojásokkal és annyi vízzel, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Nem kell kidolgozni, csak elkavarni. Bő,
lobogó, sós vízbe szaggatjuk a galuskákat és kifőzzük. A szűzérmével tálaljuk.
Nagyon guszta, én is pürével kérném, a férjemnek viszont a galuska a kedvenc körete, neki jöhet így ahogy van! :)
VálaszTörlésMegoszlik nálatok is :-) bárhogy finom. Postázom :-)
TörlésÍgy még soha nem készítettem szűz érmét. Biztosan kipróbálom.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik.
Törlés