2013. november 2., szombat
Kakaós linzertekercs-Blogkóstoló 12.
Marka boszikonyhájából készítettem ezt a porhanyós tekercset második sütiként a pehelykönnyű túrós után. Nekünk a belsejében lévő cukortól nem volt eléggé édes, ezért porcukorral szórtam be a tetejét. A tésztája összetételén is egy keveset változtattam, mivel házi zsíros tejfölöm volt kevesebbet tettem bele. Összességében finom lett a sütemény, a tésztájával nagyon könnyen tudtam dolgozni.
2013. november 1., péntek
Pehelykönnyű túrós pite - Blogkóstoló 12.
Ebben a fordulóban a blogkóstoló háziasszonya Teller-cake, akinek lányai a sorsoláson Marka boszikonyháját sorsolták nekem. Örültem neki, mert voltak már receptjeim kimentve Markától. Végül amikor nézelődni kezdtem a boszikonyhájában újabb tetszetős recepteket találtam. Kiválasztottam két süteményt, mivel úgyis hétvége jön, hát legyen :-)
Mindkét süti finom lett, de a kettő közül a pite vitte a pálmát. Puha, igazából pehelykönnyű sütemény. Ennek a receptjét írtam be elsőnek, a linzerét meg holnap hozom.
Zsuzsa köszönjük a játékot, Markának pedig köszönet a finomságokért!
2013. október 31., csütörtök
Mártogatós tojáskrém
Reggelivel kezdjük a napot mindig, de sokszor elhangzik, hogy mit egyek? Főleg a lányom szokása, hogy áll a kinyitott hűtő előtt és sűrűn kérdezgeti, hogy mit egyek?
Ezt a tojáskrémet este pillanatok alatt kikavarhatjuk, reggel csak bedobunk egy pirítóst és ezzel mártogatjuk. Finom mellé a citromos tea.
Ezt a tojáskrémet este pillanatok alatt kikavarhatjuk, reggel csak bedobunk egy pirítóst és ezzel mártogatjuk. Finom mellé a citromos tea.
2013. október 30., szerda
Gazdag málé
Van egy csomó puliszkalisztem, ezért született az az elhatározás, hogy hetente készítek valamit belőle. Amit nagyon szeretünk az a juhtúrós puliszka jó sok tejföllel, de van ezen túl is élet.
Gyerekkorom egyik emléke a tejes puliszka, amit általában vacsorára készített édesanyám. A városkánkban volt egy tejcsárda, a tejgyárhoz tartozott. Itt nagyon finom tehéntúrós-tejfölös puliszkát ettünk sokszor diákként, amikor egy-egy óráról elcsavarogtunk:-) ...diákévek:-)
A puliszkát nem csak sósan szeretjük, hanem édesen is. Egy újabb emlék: 6 évesen játszottam az udvaron, megláttam egy gyermek kezében valami sárga kockát amit jóízűen majszolgatott. Mentem fel rögtön és kértem anyukámtól a sárga kenyeret. Nekem az kell, mert lent az udvaron olyat esznek. Lejött, persze el sem tudta képzelni, hogy mi lehet az. Cukros puliszka volt:-)
És akkor ahogy én készítettem a málét:
Gyerekkorom egyik emléke a tejes puliszka, amit általában vacsorára készített édesanyám. A városkánkban volt egy tejcsárda, a tejgyárhoz tartozott. Itt nagyon finom tehéntúrós-tejfölös puliszkát ettünk sokszor diákként, amikor egy-egy óráról elcsavarogtunk:-) ...diákévek:-)
A puliszkát nem csak sósan szeretjük, hanem édesen is. Egy újabb emlék: 6 évesen játszottam az udvaron, megláttam egy gyermek kezében valami sárga kockát amit jóízűen majszolgatott. Mentem fel rögtön és kértem anyukámtól a sárga kenyeret. Nekem az kell, mert lent az udvaron olyat esznek. Lejött, persze el sem tudta képzelni, hogy mi lehet az. Cukros puliszka volt:-)
És akkor ahogy én készítettem a málét:
Címkék:
diós,
kukoricadara,
mazsola,
sütemény
2013. október 28., hétfő
Pizza Hut - a puha pizzatészta
Pizza mindig és mindenkor jöhet, kedvencünk. Majdnem heti rendszerességgel készítem. Eddig a megszokott vékony, kissé roppanósabb tésztát készítettem a jól bevált receptem szerint. Itt megnézhetitek.
Csakhogy van nekem egy nem nyugvó Párom, aki ha valahol valami jót eszik azt otthon is el kell készítse. Így járt a pihe-puha tésztájú pizzával is amit Debrecenben evett. Addig keresett-kutatott, amíg rátalált erre a receptre amit természetesen ki is próbáltunk. Csavargattam a fejem a 10 dkg élesztőhöz, nagyon soknak tűnt, de elkészítettük nem változtatva a recepten.
Fantasztikusan puha tészta lett a végeredmény. Zoltán pedig csak hümmögni tudott evés közben, hogy igen, ez az amit keresett.
Ha szeretitek a nagyon puha pizzatésztát amely még másnap is ugyanolyan finom, nem szárad ki, akkor ezt próbáljátok ki, megéri!
2013. október 27., vasárnap
Almatorta
Puha alma fahéjas cukorral és mazsolával töltve piskóta bundában. Vasárnapi ebéd után egyszerű, de nagyszerű desszert!
2013. október 26., szombat
Birsalmasajtos kavart szelet
Szeretem a kavart süteményeket, mert ha van egy alaprecept bármit szórhatunk bele finom sütit kapunk. Most birsalmasajt darabkákkal gazdagítottam, de mehet bele csoki, dió, reszelhetünk a tésztájába almát, ízesíthetjük fahéjjal is, azzal amit éppen találunk a kamránkban.
Címkék:
birsalmasajt,
kakaó,
sütemény
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)