.

2013. november 11., hétfő

Zöldséges paradicsomleves

  Legtöbbször a paradicsomlevesbe csak répát teszek. Most gondoltam egyet és más zöldségeket is társítottam a répa mellé.Finomabb és laktatóbb mint az egyszerű társa.

2013. november 10., vasárnap

Tejfölös, citromos párolt csirke rizzsel

Egyszerű főétel a savanykás ízek kedvelőinek. Mivel szószos étel, tálalhatjuk rizzsel, makarónival, akár párolt zöldséggel is.

2013. november 8., péntek

Kölesfasírt

  Ismerkedünk a kölessel, eddig nem használtam. Tudom, hogy valamikor régen szinte fő tápláléknak számított, de a mai világunkban eléggé visszaszorult. Pedig nagyon értékes növény. Ebben a hűvösebb időszakban gyakrabban kellene fogyasztanunk, mivel az immunrendszer fenntartásában is segít.

Egy újságban olvastam a gyógyhatásairól:
  ,, Az egyetlen olyan gabona, amely lúgos kémhatású. Nem okoz rothadást, gázképződést, könnyen emészthető. Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotokra, savtúltengésre, gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Előnye, hogy lisztérzékenyek is fogyaszthatják, nem tartalmaz glutént. Nagyon magas a rosttartalma, tisztító, salaktalanító hatású."
  Indulásból jól vizsgázott a fasírt, mindenkinek ízlett. A fiam szerint isteni:-)
A receptet Sedith-nél találtam, köszönet érte.

2013. november 7., csütörtök

Mézespuszedli


Lehet pogácsa, keksz, ha mézes és fűszeres a gyermekeim kedvencei.
Sütés közben teljes karácsonyi hangulat vett erőt rajtam, így a fotó is kissé karácsonyi hangulatú lett:-)

2013. november 6., szerda

Csavart puliszka

  Heti egyszer kukorica darából vagy lisztből készítek valamilyen ételt. A heti tervemet teljesítettem ezzel a csavart juhtúrós puliszkával.
Ha még ebben a formában nem ettetek, próbáljátok ki!

2013. november 5., kedd

Török kenyér


Mindig lecsapok, ha valahol pita szerű kenyeret látok mert nagyon szeretjük a gyrost és ezek a kenyerek nagyszerűek tölteni.
Indulásból megdupláztam az adagot, a liszt összetételén változtattam. Finom, puha kenyereink lettek. A megmaradt darabok másnap melegszendvicsként végezték.
A receptért köszönet Katicának!

2013. november 3., vasárnap

Lekváros ravioli

Nem a gyorsan elkészíthető kategória, de megéri rászánni az időt.
Ebből az adagból 42 darab raviolim lett. Legközelebb dupla adaggal indítok:-)