Hétvégére készítettem el az Aledánál látott kolozsvári csirkét. Tárkonyos, paradicsomos, pikáns íz, krumplilepénnyel és tejföllel tálalva. Isteni!
Köszönjük Aleda!
4 db alsó és
4 db felső csirke comb
2 szelet füstölt szalonna
1 vöröshagyma
3 kisebb paradicsom
1 ek apróra vágott tárkony
1 dl tejföl
só, bors
4 cikk fokhagyma
A szalonnát kockákra vágtam, a zsírját kisütöttem, a pörcöt kiszedtem. A zsírban megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát. A combokat 10 percre besóztam, majd a dinsztelt hagymán mindkét oldalán addig sütöttem, amíg ki nem fehéredett. Kiszedtem egy tányérra és melegen tartottam. A megmaradt hagymához adtam a zúzott fokhagymát, a héjától megpucolt kockára vágott paradicsomokat, az apróra vágott tárkonyt.
Aleda fehér bort töltött rá, nekem most nem volt itthon, így kevés vizet tettem, felforraltam, visszarakosgattam a husikat, sóztam, borsóztam. Egyszer átforgattam, födő alatt készre pároltam. Tálaláskor belekavartam a tejfölt, megszórtam a szalonna pörcökkel. Krumplilepénnyel fogyasztottuk.
Hát, már a képen, önmagában is nagyon guszta, de ha még hozzá gondolom a krumplilepényt, tejfölt... hm... naggggggyon jó! :)
VálaszTörlésKöszi hankka, finom volt:-) sajnos ennyiről tudtam csak fotót készíteni, azt is sebtibe:-)
TörlésCsak így egyszerűen: nagyon guszta. Én meg így reggeltájt jó éhes is vagyok... :))
VálaszTörlésKöszönöm Gabriella:)
TörlésNagyon guszta!Most pont nagyon éhes vagyok igy reggeltájt,de jól jönne:))
VálaszTörlésKöszöntelek Nálunk Böbe:)
TörlésJó laktató lenne reggelire:)
Ezt a receptet (sok másikkal együtt) már én is kinéztem ALedánál! Nálad is nagyon jól néz ki a végeredmény! Ínycsiklandó:)
VálaszTörlésBorral biztosan pikánsabb, de így is fincsi:) Köszi:)
Törlésbiztos nagzin finom lehetet énis ki fogom próbálni köszi
VálaszTörlésÜdvözöllek Névtelen!
TörlésNem fogsz csalódni benne, finom:)
Lehet hogy megpecsételődött a fagyóban lévő csirkém sorsa...? :))) Szuper!
VálaszTörlésNálunk mindenkinek nagyon ízlett, persze a lányomon kívül, ő nem eszik húst:)
Törlés