Ilyet sem ettem mostanáig. Az a helyzet, hogy a párom mindig a húsos ételeket vadássza a blogokon, én inkább a sütiket, salátákat. Úgy történt, hogy meglátta Ottis-nál a rántott nyelvet és már jött is a megrendelés. Egy darabig haladt, maradt, aztán a novemberi Erdélyi konyhát lapozgatva újra rámutatott a receptre:-)
Így aztán elkészítettem és elárulom, hogy nagyon finom.
2 db sertésnyelv
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 kk szemes bors
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A nyelveket jól átmostam, kuktába a fűszerekkel odatettem főni, kb.10-15 perc. A külső fehéres réteget lekapartam róla, megtisztítottam, felszeleteltem és lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam. Forró olajban kisütöttem.
Mi rizzsel és hordóban eltett savanyúsággal fogyasztottuk.
Köszönjük Ottis:-)
Az ízét ismerem mert már ettem,igaz jó régen! Akkor nem rántva ettem, de így is biztos nagyon finom volt! Egészségetekre!
VálaszTörlésNem rántva készítettük eddig inkább, csak úgy megfőzve, felszeletelve és vajas kenyérrel:-)
TörlésKöszönjük!:-)
Én sem ettem még ilyet, de ahogyan írsz róla....
VálaszTörlésEgyszer majd próbáld ki! Fűszeres vízben főtt sovány husi még kirántva. Ízletes:-)
TörlésAtyavilág, nekem nagymamám készített ilyet még gyerekkoromban, úgyhogy most jól össze is futott a nyál a számban. És rengeteg emlék jutott az eszembe, Pénteken megyek a piacra nyelvet venni! Ezt hétvégén muszáj megcsinálnom a családnak!!! Nagyon gusztusos a kép!
VálaszTörlésTehetsz bőven fokhagymát, jó ízt ad neki! Jó étvágyat hozzá!:-)
TörlésNekem a rózsaszín karfiolra és uborkára indult meg a nyálelválasztásom DE Zoli oly kedves volt, hogy elteltem a szeretetével...a savanyúságot meghagyom:)))
VálaszTörlésKöszönöm:)
Valahogy az idei nagyon finomra sikerült. 30 literes hordóba tettem el rétegezve a zöldségeket. A zöld paradicsom a legalján van, az érik legkésőbb. A piros káposzta adta ezt a kívánatos rózsaszín ízt:-)
TörlésOlvastam mit írt Zoltán:-) de jó is lenne ha tudnék adni!
Ölellek
:)
TörlésJó éjszakát:)
Rántott nyelvet még én sem ettem, de nagyon guszta, kíváncsivá tettél! :)
VálaszTörlésKöszi hankka:-) majd egyszer kóstold meg!
TörlésBiztosan fincsi,meg kell,hogy csináljam!!köszi
VálaszTörlés