.

2013. augusztus 13., kedd

Kokoládé

Cseles neve van ugye? :-)
  ,,Ez Herb legújabb kedvence. Azt mondja, olyan az íze, mint egy ropogós Mounds szeleté."
Az idézet és a recept a Süti Éden receptkönyvéből származik, amelyben Hannah Swensen által készített finomságok receptjei vannak összegyűjtve.
Ezen a linken megnézhetitek a könyvet.


A keksz hozzávalói:
22 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
1 tk sütőpor
2 tk kókuszaroma( vagy vaníliaaroma)
1/2 tk só
2 tojás( csak villával verd fel)
7 dkg kókuszreszelék
27 dkg liszt
15 dkg csokoládé

   Olvaszd meg a vajat, keverd hozzá a cukrokat, add hozzá az aromát, a sütőport és a sót. Keverd hozzá a tojásokat és dolgozd alaposan össze a masszát.
   Keverd bele a kókuszreszeléket, add hozzá a liszt felét, az apróra tördelt csokoládét, jól keverd össze, majd keverd hozzá a maradék lisztet. Hagyd a tésztát a pulton pihenni 10 percet, de ne takard le.
   Teáskanállal szaggass nem kivajazott tepsire kis halmocskákat, egymástól 7-8 cm távolságra. Előmelegített sütőben süsd 175 fokon 9-11 percig, vagy amíg a széleken aranybarna lesz. Hagyd hűlni 3 percig, majd tedd át a sütiket sütőrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.

10 megjegyzés:

  1. Találó név, és jó párosítás, nagyon fincsi lehet! :) Kár, hogy nem tudok odanyúlni a tányérodra! :)

    VálaszTörlés
  2. De érdekes neve van:) S a süti is jól hangzik:) Valahogy vonzanak az érdekes nevű sütik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszik a neve, de még az íze:-) roppanós kókuszos-csokis:-)

      Törlés
  3. Első olvasásra azt hittem elírtad a címet, csokoládé helyett kokoládét írtál. :D Érdekes nevű keksz és finomnak is tűnik. :

    VálaszTörlés
  4. Finomságos, nasika! Gondolom az íze fenomenális! A fotózás is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. A cím alapján kólára (direkt írtam így :) ) gondoltam, de ez sokkal jobb :)

    VálaszTörlés