Hozzávalók: 50 dkg disznócomb, 50 dkg zöldbab, 30
dkg krumpli, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1
babérlevél, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kapor,
olaj, só, bors; a csipetkéhez: 1 tojás, liszt, csipet só
Elkészítése: A zöldbabot darabokra tördeljük, a húst
megmossuk, kockára vágjuk, a hagymát, a paprikát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, a tűzről levesszük, meghintjük
pirospaprikával, köménnyel. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig
pároljuk. Hozzáadjuk a paprikakockát, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és
felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Addig főzzük, amíg a hús
félig megpuhul, aztán beletesszük a zöldbabot, a kockára vágott krumplit és
készre főzzük. A csipetkéhez a tojáshoz adjuk a sót és annyi lisztet, hogy
kemény tésztát kapjunk, majd belecsipegetjük a levesbe. A tejfölt elkavarjuk a
liszttel, besűrítjük a levest és kiforraljuk. Apróra vágott kaprot szórunk a
tetejére. Tálalásnál kínálhatunk hozzá ecetet, csípős paprikát.
A kedvencem ez a leves. Teljesen így készítjük, illetve mi csipetkét nem teszünk bele, de azonkívül ugyanez a receptem.
VálaszTörlés