.

2015. április 19., vasárnap

Burgonyaleves csipetkével





  Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 hagyma, 1 répa, 1 evőkanál zsír, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, pirospaprika, petrezselyemzöld.

  Elkészítése: A burgonyát, a hagymát, a répát megtisztítjuk. A burgonyát kockára, a hagymát apróra, vágjuk, a répát felszeleteljük. Zsíron a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a répát, a burgonyakockákat. Összeforgatjuk, majd feltöltjük vízzel. Sózzuk és félpuhára főzzük. A tojást villával felverjük, csipet sót adunk hozzá, a liszttel kemény tésztát gyúrunk. A lobogó levesbe csipegetjük, készre főzzük. Tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése