Hozzávalók (2személyre): 40 dkg eper, 2 kifli, 2
tojás, 3 evőkanál cukor, 4 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor; vaj a
forma kikenéséhez.
Elkészítése: A kifliket hosszában kettévágjuk, majd
felszeleteljük. A tojássárgáját a cukrokkal, a puha vajjal kikavarjuk, a meleg
tejet hozzáadjuk, majd a kifli darabokra locsoljuk és összeforgatjuk. Kemény
habbá verjük a tojásfehérjét, beleforgatjuk a kiflis masszába, majd a
kivajazott formába simítjuk. Az epret megmossuk, kettévágjuk, a fél
eperszemekkel kirakjuk a massza tetejét és 180 fokos sütőben 15 perc alatt
megsütjük. Tetejére szórhatunk porcukrot.
Megjegyzés: Más típusú idénygyümölccsel is
elkészíthető, kifli helyett kalácsot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése