Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 evőkanál
szárított élesztő, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 2 dl langyos víz, csipet
só; a töltelékhez: 40 dkg sült sütőtökhús, 14 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt
gyömbérpor, 2 evőkanál vaníliás puding; a tetejére: olaj, porcukor
Elkészítése: A krémhez a sütőtökhúst villával
összetörjük, kikavarjuk a cukorral, a gyömbérrel és a pudingporral. A lisztet
elkavarjuk az élesztővel, a cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és
fokozatosan annyi langyos vizet, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk. Két
részre osztjuk. Mindkét tésztát késfok vastagságú téglalappá nyújtjuk, a
tölteléket elosztjuk rajta és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, tetejét megkenjük olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra
sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral. Miután langyosra hűlt szeleteljük és
tálaljuk.
A hétvégére valami sütőtökös finomságot tervezek, azt hiszem meg is találtam mit. :) Köszi! :)
VálaszTörlésHozok még mást is :)
Törlés