.

2014. október 30., csütörtök

Gyömbéres, sütőtökös tekercs



                                                         
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 evőkanál szárított élesztő, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 2 dl langyos víz, csipet só; a töltelékhez: 40 dkg sült sütőtökhús, 14 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt gyömbérpor, 2 evőkanál vaníliás puding; a tetejére: olaj, porcukor

Elkészítése: A krémhez a sütőtökhúst villával összetörjük, kikavarjuk a cukorral, a gyömbérrel és a pudingporral. A lisztet elkavarjuk az élesztővel, a cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan annyi langyos vizet, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Mindkét tésztát késfok vastagságú téglalappá nyújtjuk, a tölteléket elosztjuk rajta és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral. Miután langyosra hűlt szeleteljük és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. A hétvégére valami sütőtökös finomságot tervezek, azt hiszem meg is találtam mit. :) Köszi! :)

    VálaszTörlés