Elkészítése: A kekszet konyharuha között egy
sodrófával porrá törjük, a vajat megolvasztjuk. A kekszet a vajjal, a cukrokkal
összekavarjuk és egy 30x21 cm-es fóliával kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Hűtőbe
tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot a
cukorral, a citromlével, a citromhéjjal kikavarjuk, végül a tejszínnel
összekavarjuk. A krémet a kekszes lapra simítjuk, tetejét szőlőszemekkel
kirakjuk és hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva, mikor a lap megdermedt, a kilógó
fóliától a süteményt kiemeljük egy vágódeszkára és felszeleteljük.
De nagyon jól néz ki! Szeretem az ilyen sütés nélküli édességeket, nagyon finom lehet !
VálaszTörlésFinom volt, köszönöm Éva!
Törlés