.

2014. október 7., kedd

Krémes szőlős szelet




Hozzávalók az alaphoz: 25 dkg háztartási keksz, 12 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor; a krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 3 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 20-20 dkg fehér és kék szőlő


Elkészítése: A kekszet konyharuha között egy sodrófával porrá törjük, a vajat megolvasztjuk. A kekszet a vajjal, a cukrokkal összekavarjuk és egy 30x21 cm-es fóliával kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal kikavarjuk, végül a tejszínnel összekavarjuk. A krémet a kekszes lapra simítjuk, tetejét szőlőszemekkel kirakjuk és hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva, mikor a lap megdermedt, a kilógó fóliától a süteményt kiemeljük egy vágódeszkára és felszeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz ki! Szeretem az ilyen sütés nélküli édességeket, nagyon finom lehet !

    VálaszTörlés