.

2016. november 20., vasárnap

Boros nyúltokány


Egy nagy nyulat kaptunk ajándékba, készen megtisztítva. Egy részét borosan, tokánynak készítettem el, a másik része még vár a fagyasztóban. Puliszkával, savanyúsággal fogyasztottuk.

 Hozzávalók (4személyre): 1/2 konyhakész nyúl, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy egy teáskanál paradicsomsürítmény), 4 cikk fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1,5 dl tejföl, 1 teáskanál csombor, 1 evőkanál zsír, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika.


 Elkészítése: A húst feldaraboljuk, megmossuk. Forró zsíron a hagymát megfuttatjuk, rátörjük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a húst, sóval, borssal, csomborral ízesítjük, összeforgatjuk, majd feltöltjük vízzel, és 40 percig főzzük. A zöldpaprikát meg a paradicsomot kockára vágjuk, a borral együtt a húshoz adjuk és puhára főzzük. A lisztet a tejföllel elkavarjuk, a tokányt besűrítjük vele. Puliszkával, céklasavanyúsággal kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése