Egy nagy nyulat kaptunk ajándékba, készen megtisztítva. Egy részét borosan, tokánynak készítettem el, a másik része még vár a fagyasztóban. Puliszkával, savanyúsággal fogyasztottuk.
Hozzávalók (4személyre): 1/2 konyhakész nyúl, 2 vöröshagyma, 1
zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy egy teáskanál paradicsomsürítmény), 4 cikk fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1,5 dl tejföl,
1 teáskanál csombor, 1 evőkanál zsír, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors,
pirospaprika.
Elkészítése: A húst feldaraboljuk, megmossuk. Forró
zsíron a hagymát megfuttatjuk, rátörjük a fokhagymát, megszórjuk
pirospaprikával. Rátesszük a húst, sóval, borssal, csomborral ízesítjük,
összeforgatjuk, majd feltöltjük vízzel, és 40 percig főzzük. A zöldpaprikát meg a
paradicsomot kockára vágjuk, a borral együtt a húshoz adjuk és puhára főzzük. A
lisztet a tejföllel elkavarjuk, a tokányt besűrítjük vele. Puliszkával, céklasavanyúsággal
kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése