.

2016. november 19., szombat

Tejberizs karamelles birsalmával


Mivel nálunk nagy kedvenc a tejberizs, most karamelles birsalmával tuningolva került az asztalra. A karamell miatt a fiam egy kissé lepontozta, de azért elfogyott :)

Hozzávalók (3személyre): 10 dkg rizs, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja, 1,5 dl víz, csipet só; a karamelles birsalmához: 2 birsalma, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé.

Elkészítése: A birsalmát meghámozzuk, magházát kivesszük, húsát kockára vágjuk. Azonnal citromos vízbe tesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk, óvatosan rátöltjük a tejszínt és kavargatva főzzük, amíg a cukor elolvad. A lecsöpögött birsalmát beleforgatjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Az átmosott rizshez adjuk a vizet, a sót és főzzük, amíg a vizet felszívja. Beletesszük a meleg tejet, a cukrokat, a citrom vékonyan levágott héját és puhára főzzük. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük a citromhéjakat és poharakba rétegezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése