Mivel nálunk nagy kedvenc a tejberizs, most karamelles birsalmával tuningolva került az asztalra. A karamell miatt a fiam egy kissé lepontozta, de azért elfogyott :)
Hozzávalók (3személyre): 10 dkg rizs, 4 dl tej, 1
evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja, 1,5 dl víz, csipet só; a
karamelles birsalmához: 2 birsalma, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 2 evőkanál
citromlé.
Elkészítése: A birsalmát
meghámozzuk, magházát kivesszük, húsát kockára vágjuk. Azonnal citromos vízbe
tesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukrot világosbarnára
karamellizáljuk, óvatosan rátöltjük a tejszínt és kavargatva főzzük, amíg a
cukor elolvad. A lecsöpögött birsalmát beleforgatjuk és hagyjuk teljesen
kihűlni. Az átmosott rizshez adjuk a vizet, a sót és főzzük, amíg a vizet
felszívja. Beletesszük a meleg tejet, a cukrokat, a citrom vékonyan levágott
héját és puhára főzzük. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük a citromhéjakat és
poharakba rétegezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése