Ritkán készítek kelbimbót, pedig tudom többet kellene, mert nagyon egészséges. Most ez a sajtos variáns készült, mi köretként fogyasztottuk, de önmagában is ízletes étel.
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg kelbimbó, 10 dkg
sajt, 2 tojás, 4 evőkanál zsíros tejföl, 4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors; a
forma kikenéséhez: vaj.
Elkészítése: A kelbimbót külső leveleitől
megtisztítjuk, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat
villával felverjük, majd belevegyítjük a tejfölt, a lereszelt sajtot. Sóval,
borssal ízesítjük. A kelbimbót kivajazott sütőtálba tesszük, megszórjuk 2
evőkanál zsemlemorzsával, rásimítjuk a sajtos keveréket. Tetejére szórjuk a
maradék zsemlemorzsát és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése