.

2016. október 30., vasárnap

Tejfölös-sajtos kelbimbó


 Ritkán készítek kelbimbót, pedig tudom többet kellene, mert nagyon egészséges. Most ez a sajtos variáns készült, mi köretként fogyasztottuk, de önmagában is ízletes étel.

 Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg kelbimbó, 10 dkg sajt, 2 tojás, 4 evőkanál zsíros tejföl, 4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors; a forma kikenéséhez: vaj.


 Elkészítése: A kelbimbót külső leveleitől megtisztítjuk, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat villával felverjük, majd belevegyítjük a tejfölt, a lereszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. A kelbimbót kivajazott sütőtálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával, rásimítjuk a sajtos keveréket. Tetejére szórjuk a maradék zsemlemorzsát és előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése