.

2016. október 4., kedd

Pikáns zöldségleves


 Íme a beígért húsmentes leves. Én házi paradicsomlével készítettem, tartalmas, laktató.


Hozzávalók (4személyre): 50 dkg káposzta, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 szelet zeller, 5 dkg spagetti, 2 dl paradicsomlé, 1teáskanál csípőspaprika-krém, zeller és petrezselyemzöld, olaj, só.


Elkészítése: A káposztát vékonyra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, apróra daraboljuk. Kevés olajon a zöldségeket megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát. Feltöltjük vízzel, sóval, apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. A spagettit darabokra törjük, a levesbe tesszük, megfőzzük. Beleöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a csípőspaprika-krémet, és ha szükséges, még sóval ízesítjük. Fogyasztásnál tejfölt is tehetünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése