.

2016. október 18., kedd

Sült karaj karfiolpürével


 Gyors, egyszerűen elkészíthető ebéd, sietős napra. A zsályás hús különösen ízlett mindenkinek, érdemes kipróbálni.

 Hozzávalók (4személyre): 80 dkg karfiol, 1 evőkanál vaj, 1 cikk fokhagyma, só, fehér bors, szerecsendió, 3 dl víz, 2 dl tej; továbbá: 4 szelet nyakkaraj, 1 teáskanál szárított zsálya, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika; a sütéshez: olaj.

 Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Rátöltjük a vizet, a tejet, beletesszük a megtisztított, kettévágott fokhagymát, kevés sót adunk hozzá és puhára főzzük. Leszűrjük, a fokhagymát kivesszük, belekavarjuk a vajat, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A húst enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal, pirospaprikával, morzsolt zsályával ízesítjük. Beleforgatjuk lisztbe, majd forró olajon mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. A karfiolpürével tálaljuk, nyakon öntve egy kevés pecsenyezsírral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése