Gyors, egyszerűen elkészíthető ebéd, sietős napra. A zsályás hús különösen ízlett mindenkinek, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (4személyre): 80 dkg karfiol, 1 evőkanál
vaj, 1 cikk fokhagyma, só, fehér bors, szerecsendió, 3 dl víz, 2 dl tej;
továbbá: 4 szelet nyakkaraj, 1 teáskanál szárított zsálya, 1 evőkanál liszt,
só, bors, pirospaprika; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
Rátöltjük a vizet, a tejet, beletesszük a megtisztított, kettévágott
fokhagymát, kevés sót adunk hozzá és puhára főzzük. Leszűrjük, a fokhagymát
kivesszük, belekavarjuk a vajat, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint
sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A húst enyhén kiklopfoljuk, sóval,
borssal, pirospaprikával, morzsolt zsályával ízesítjük. Beleforgatjuk lisztbe,
majd forró olajon mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. A
karfiolpürével tálaljuk, nyakon öntve egy kevés pecsenyezsírral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése