2012. szeptember 14., péntek

Káposztával töltött paprika

Tavaly nem tettünk el ilyet, de most megkívántuk :D. Maga az akció jó két hete zajlott le, de addig nem akartuk kitenni a receptet a blogra, amíg nem bizonyosodtunk meg róla, hogy a végeredmény szépen fog állni és nem zavarosodik meg. A kép a kamrában készült, nem akartuk fotózás előtt az üveget mozgatni :). Az eredeti recept az Erdélyi Konyha: Befőzési praktikák című kiadványából van.

1,5 kg húsos paprika
2 kg fehér káposzta
4 dl borecet
4 dkg só
4 ek cukor
1 ek mustármag
15 szem fekete bors
2L víz

A káposztát megtisztítottam, legyalultam, kicsit besóztam, majd két órán át állni hagytam. A vizet felforraltam, beletettem a fűszereket, a sót, a cukrot és az ecetet, aztan hagytam teljesen kihűlni. A paprikákat megtisztítottam, kiszedtem a csumájukat. A káposztát kifacsartam és megtöltöttem vele a paprikákat, üvegbe raktam őket és rajuk öntöttem az ecetes levet. Az eredeti receptben egy késhegynyi tartósítót kell a tetejére tenni, de én nem tettem bele, hanem az üveget borító két celofán réteg közé egy kis
szalicilt tettem.

11 megjegyzés:

  1. Családi kedvenc,csak almapaprikával szoktuk eltenni.Gusztusos lett nagyon,biztos izre is kiváló!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos errefelè nem árulják az almapaprikát, én is tennék el:-)

      Törlés
  2. Ezt nem lehet nem megkívánni:))) Nagyon gsztusos!

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagy kedvencem, én magam még nem tettem el sosem, csak anyukám. Szép emlékeket ídéz fel, nagyon jól néz ki az üvegben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is vannak emlékeim vele:-) anyukám piros káposztával is töltötte, nagyon finom volt.

      Törlés
  4. Még sosem készítettünk ilyet, de nagyon szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd ha egyszer ti is megkívánjátok:-)
      Köszönöm:-)

      Törlés
  5. Én nem, de Anyukám szokott ilyet eltenni... imádjuk!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Hany litres uveghez van a recept?Amugy nagyon jol nez ki nem ketelkedem abban sem,hogy nagyon finom is!

    VálaszTörlés