A tésztához:
50 dkg finomlisztet
20 dkg vajjal elsúroltam. Beleszórtam
3 ek cukrot
1 csom. szárított élesztőt( 70 gr)
kevés sót és jól elkavartam.
2 tojással és
0,8 dl tejjel tésztát gyúrtam belőle. Nem kell keleszteni, rögtön lehet nyújtani és tölteni.
Ezért jó, ha már a töltelékek elő vannak készítve.
Nálunk úgy működött, hogy amíg én a tésztát gyúrtam, a párom pucolta és dinsztelte az almát :)
Nálunk úgy működött, hogy amíg én a tésztát gyúrtam, a párom pucolta és dinsztelte az almát :)
1 rúd almáshoz:
80 dkg alma
5 dkg vaj
4 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
1 marék mazsola
1 ek zsemlemorzsa
1 rúd meggyeshez:
40 dkg meggy
5 dkg darált dió
5 dkg darált keksz
4 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
A megpucolt almát cikkekre, majd kis darabokra szeletelte(lehet reszelni is) és a vajon a cukorral 10 percet párolta. Belekavarta a mazsolát, a fahéjat és csak a tésztába való töltés előtt a zsemlemorzsát.
A töltelékről annyit, hogy nem hámoztuk meg az almát. Jó volt így is, de a párolásnál a héja összekandarodott, ami nekem nem nagyon tetszett. Tehát ne sajnáljuk az időt és a héjat, jobb meghámozva!
A töltelékről annyit, hogy nem hámoztuk meg az almát. Jó volt így is, de a párolásnál a héja összekandarodott, ami nekem nem nagyon tetszett. Tehát ne sajnáljuk az időt és a héjat, jobb meghámozva!
Így könnyű, ha ilyen ügyes segítsége van az ember lányának! :) Nagyon guszta lett, különösen az utolsó kép tetszik! :)
VálaszTörlésBizony sokszor jó a segítség! :-)
TörlésKöszönöm:-)
De szépek, s biztos finom is, a Párom imádná:)
VálaszTörlésFinom volt :-) a gyerkek kedvence az almás volt, de az egész másnapra elfogyott:-)
TörlésNagyon szép, és finomságos. :P
VálaszTörlésJa, és ügyesek vagytok! ,-)
TörlésIgen, azok:-) köszönöm:-)
TörlésTökéletes a bőséges almatermésem elfogyasztásához, kipróbálom! :)
VálaszTörlésÍzleni fog!:-)
Törlés