Az íze finom, krémes, a cékla szerintem nem érződik benne, de a lányom kiszúrta, hogy valami más, és valamitől pirosas. Találgatták, hogy szilvás, vagy meggyes, de nem savanykás, akkor milyen lehet? Addig nyaggattak, amíg bevallottam, hogy cékla van benne. A nagyobbik kilépett a képből, többet nem kért:) több maradt nekünk. Vendégek is kóstolták, de senki nem akadt aki kitalálta volna a kakukktojást:)
Köszönjük Hani !
50 dkg céklát kuktába tettem és 15 perc alatt megfőztem. Miután kihűlt, megpucoltam és botmixerrel pürésítettem. Hozzákavartam
10 dkg puha vajat
1 kk vanília kivonatot
20 dkg csokit (minél magasabb legyen a kakaó tartalma) durvára vágva.
3 tojást
25 dkg barna cukorral mixerrel habosra kavartam, majd a céklához vegyítettem. Hozzákavartam
10 dkg finomlisztet elvegyítve
2,5 dkg kakaóporral.
A tésztát kivajazott kisebb tepsibe öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöttem. Mikor már kész volt, még ha megmozgattam a tepsit, remegett benne, de ilyen kell legyen. Úgy tűnik nincs kész, közbe igen:) A formában hagyjuk kihűlni, aztán lehet falatozni:)
Jó étvágyat!
Nagyon ötletes, gondolom finom is. :)
VálaszTörlésKöszönöm Petra, finom lett:-)
TörlésSzép lett! Akkor nálad nem sikerült teljesen a "becsapás":-)! Pedig finom, annak ellenére, hogy én sem rajongok a cékláért!
VálaszTörlésÉn szertem a céklát, de tényleg, ha nem mondják nem érzed az ízét:-)
TörlésHű de bizarr, és mégis kívánatos...nyami! :-P Ezt a poént én is el fogom sütni! :-)
VálaszTörlésBizarr, de jó:-)
TörlésHúúú, ez igazán jól néz ki!! :) Nem vagyok oda annyira a cékláért, de ezt ki kell próbálnom :)
VálaszTörlésTegyél bele nagy kakaó tartalmú csokit és fincsi lesz:-)
TörlésSzép a színe, és az íze sem lehet rossz, sőt! Szeretem a céklát, biztosan finom a sütibe sütve is! :)
VálaszTörlésIgen, a színéről találgatják, hogy mi is van benne:-)
TörlésNagyon tetszik:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
Törlés