Ez az idén a második rend, ugyanis a Jamie-féle ketchup felét már elfogyasztottuk. Amikor az első rendet főztem, Kati hívta fel a figyelmemet az Alíz ketchupjára, így ezt vettem alapul. Akivel eddig kóstoltattam, mindenkinek ízlett.
A recept ezennel megőrizve a következő évekre is és ezer köszönet érte lányok!
4 kg paradicsom
16 db kápia paprika
10 nagy fej hagyma
10 cikk fokhagyma
2 dl 9 fokos ecet
2 ek só
5 ek cukor
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt fekete bors
2 babérlevél
A paradicsomot megmostam, a zöld részét kivágtam és 4-be hasítottam. A paprikát, hagymát, fokhagymát is pucolás után darabkákra vágtam és egy 10 literes lábosban odatettem főni. Amikor megfőtt( kb 1 óra) átpasszíroztam egy nagy levesszűrőn. Mivel a megmaradt héjat sajnáltam csak úgy kidobni, paradicsom passzírozón is átengedtem. Megérte, mert két tál lével gazdagodott a ketchup. Újraforraltam és elkezdtem ízesíteni. Só, cukor,a borsok, ecet és a babérlevél. Az utóbbit a végén kidobtam. Amikor besűrűsödött üvegekbe töltöttem és szárazdunsztban hagytam kihűlni.
Nem tévedés, befőzőport nem használtam. Ha jól meg van főzve, így is eláll, de ha valaki úgy érzi, tehet bele.
A ketchup is szuper, de most azért írok, hogy légyszíves küldjétek el a címeteket az e-mail címemere, Makacska blogján a láncjátékban ti jöttök utánam:) Nem találtam itt a blogon a tiéteket, ezért írok ide, köszi:) trollakonyhamban@gmail.com
VálaszTörlésOk trollanyu, küldjük:-)
TörlésLátom szép sötét lett a tietek:) Örvendek, hogy tetszik, én is kell készítsek újra:)
VálaszTörlésA kápiától lett ilyen szép a színe és finom is lett. Köszi, hogy mondtad:-)
TörlésNagyon gusztusos és a kép is nagyon tetszik:))
VálaszTörlésKöszönjük :-)
TörlésGyönyörű lett a színe, és már én is tudom, hogy ezzel a fűszerezéssel tuti finom is! :)
VálaszTörlésIgeen! Köszi:-)
Törlés