A tésztájához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
2 ek kakaó
1 kk sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
3 ek liszt
3 tojássárga
2 csom. vaníliás cukor
1 rum aroma (dr. Oetker)
5 dkg darált dió
1/2 üveg magozott meggy (nálam a fagyasztóból)
A tojások sárgáját a cukorral kikavartam, a fehérjét habbá vertem, majd felváltva a sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet a sárgákhoz kavartam. Előmelegített sütőben, 30x21-es tepsiben megsütöttem a piskótát, hagytam kihűlni.
A krémhez a puha margarint habosra kavartam a porcukorral.
A tejet odatettem főni, a tojássárgákat kikavartam a liszttel, pici tejjel és az egészet a már forró tejbe öntöttem, végig kavargatva, amíg sűrű krémet kaptam. Többször belekavarva hagytam kihűlni, majd összekavartam a margarinos krémmel. Hozzáadtam a vaníliás cukrokat, a rumot, 5 dkg darált diót és utoljára beleforgattam a meggyet. Ezt a krémet kentem a piskótára, tetejére olvasztott csokit csorgattam, de a puha csokimáz jobb, ezt ajánlja a könyv is, máskor majd én is azt teszek, mert amikor a sütibe harap az ember a kemény csokitető nem nyomja szét a habot.
Bármilyen jól bevált házi csokoládémáz megfelel, de ide írom amit ad a könyv, ha esetleg valakinek megtetszik próbálja ki:
Dió nagyságú margarinhoz
2 ek forró vizet
2 ek kakaót
20 dkg porcukrot teszünk. Forrásig melegítjük, majd ha már kicsit hűlt, de még jól kenhető, rásimítjuk a krémre.
Nagyon szeretem a gyümölcsös sütiket, a meggyes az egyik kedvenc: Nagyon csábító a Tiétek:)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésNekem is kedvencem és a dióval, rummal nagyon eteti magát:-)
Finom íze lehet a krémben a meggyel és a dióval, mentem is a receptet! :)
VálaszTörlésFinom, majd próbáld ki:-)
TörlésFinom, finom, finom!
VálaszTörlésIgen, köszönöm:-)
TörlésMmmmm,fincsi:)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésNem fogod elhinni, de nekem is megvan ez a füzetke (most hozta a Mikulás) és én a Lagzi Lajcsit sütöttem meg belőle (pont ma posztoltam ki) és ez a süti lett volna a következő!...Megjegyzem: nálad jobban néz ki ez a meggyes csodasüti, mint a füzetkében! Ügyes vagy:)))
VálaszTörlésMilyen jó!:-) Nehéz eldönteni, hogy melyiket készítem hamarább, mindenik finomnak tűnik.
TörlésKöszi az elismerést:-)
Nagyon guszta!!! :)
VálaszTörlésMég nem kóstoltam a meggy-dió párosítást, de gondolom nagyon finom. :)
Finom így együtt, majd egyszer kóstold meg:-)
TörlésIstenien néz ki, csupa hab és gyümölcs, nagyon tetszik, olyan szép is, el tudnám képzelni karácsonyra is:)
VálaszTörlésKöszi Trollanyu:-)
TörlésMegállná a helyét a karácsonyi asztalon is:-)
Nagyon finomnak néz ki! Hogy én már mennyi süteményt néztem ki magamnak az ünnepekre, pld. ezt is szívesen kipróbálnám így legalább érezném hogy milyen finom!:-))
VálaszTörlésSzívesen adnék Éva, hogy el tudd dönteni melyiket is süsd meg:-)
TörlésNagyon jól néz ki, és látszik rajta, hogy nagyon-nagyon finom!
VálaszTörlésHmmm... most ez nagyon klassz recept, nagyon jól néznek ki a kis üveg kínálódon. Csak nyelek itt jó nagyokat... :-))
VálaszTörlésKöszi:-) hamar eltüntettük!
TörlésNagyon tetszik ez a süti. Olyan jól néz ki és a hozzávalókat nézve csak finom lehet. Igaz, hogy ma bográcsozunk itthon, de én közben megsütöm!!!
VálaszTörlésMegsütöttem, nagyon finom lett. Isteni ez a krém. A tetejére én nem olvasztottam csokit, hanem csokiforgácsot szórtam rá, de már nagyon bánom! A tiéd sokkal szebb!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett! Lehet így mutatósabb, de nehezebb szeletelni. A csoki miatt csak meleg késsel lehet, másképp összenyomja a kemény csoki a krémet. Szerintem finom így is, úgy is:-)
Törlés