Itt a másik keksz, amit a narancsrudacskák mellé választottam a Váncza Projektből. Nemcsak fahéjas, hanem diós is és a párom biztatására még kardamom is került bele.
Itt is csak azt tudom mondani, hogy ízletes, illatos, sütés után bepuhuló kekszek.
10 dkg darált dió (eredetileg mandula)
15 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vanília
10 dkg vaj
3 tojás
1/2 kk őrölt fahéj ( +kardamom)
A lisztet elkavartam a sütőporral, a fűszerekkel, a vajat belemorzsoltam és a többi hozzávalóval jól összegyúrtam. Könnyen nyújtható tésztát kaptam, amit rudakra vágtam, közepesen meleg sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Eredeti recept szerint a végeket kell csokiba mártogatni, én egy részére rá is csorgattam. Szerintem így is jó lett, az ízén meg nem változtat:-)
Nagyon szépek lettek! Ezt én is kinéztem magamnak, mert nagyon szeretem a fahéjat!
VálaszTörlésPróbáld ki, fincsi:-)
TörlésNem is tudnék választani, a fahéjas is nagyon tetszik, igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésMónikától nehéz választani Hankka:-)
TörlésNagyon szépek lettek:))
VálaszTörlésKöszönjük:-)
TörlésNagyon szépek lettek, ez is tetszik, meg a narancsos is, én sem tudnék választani:)
VálaszTörlésAkkor mindkettőt trollanyu:-)
Törlés