2012. december 5., szerda

Káposztás pite

Csak azért, hogy változzon.  Aki szereti a káposztás tésztát, nagyon merem ajánlani, hogy ezt ne hagyja ki!


A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg margarin
4 dkg zsír
1 tojás
1/2 dl tej
1 dkg élesztő
1 csipet só

A töltelékhez:
60 dkg friss káposzta
olaj
só, bors, pici cukor


A káposztát apró csíkokra vágtam, besóztam és egy órát félretettem. Ezután a levét kicsavartam, kevés olajon borssal, cukorral megpároltam. Hagytam kihűlni.
A langyos tejben az élesztőt megfuttattam, az egyéb hozzávalókkal együtt puha tésztát gyúrtam és két részre vágtam. 15 percet pihentettem, addig a sütő is bemelegedett. Egy piteformát kikentem, liszteztem, az egyik tésztát lappá nyújtottam, beletettem a formába, a káposztát ráhalmoztam és befödtem a másik lappal. Több helyen megszurkáltam és mehetett a sütőbe.
180 fokon 10 percet sütöttem, kivettem, megkentem a tetejét olvasztott zsírral, újabb 10 perc sütés után újabb kenegetés következett, majd hagytam, hogy a teteje kapjon egy kis színt.
Langyosan cikkekre vágtam és lehetett fogyasztani:-).





8 megjegyzés:

  1. A káposztás tésztát nem szeretem, de ez bejönne:)

    VálaszTörlés
  2. Ó, igen! :) Szeretjük, nagyon, főleg Ádám! :) Szuper jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes módon Bence piszkálgatja a tésztásat, ezt meg jóízűen megette, még másnap is:-)
      Köszönöm:-)

      Törlés
  3. Szeretjük a káposztás tésztát! de ideje beújítani ezen a téren! Köszi a szuper ötletet:)))

    VálaszTörlés
  4. Jó kis recept, bár én most kicsit hanyagolom a káposztát a Páromnak lehet elkészítem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is ajánlanám Neked, jobb ha kihagyod egy darabig:-)

      Törlés