Csak azért, hogy változzon. Aki szereti a káposztás tésztát, nagyon merem ajánlani, hogy ezt ne hagyja ki!
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg margarin
4 dkg zsír
1 tojás
1/2 dl tej
1 dkg élesztő
1 csipet só
A töltelékhez:
60 dkg friss káposzta
olaj
só, bors, pici cukor
A
káposztát apró csíkokra vágtam, besóztam és egy órát félretettem.
Ezután a levét kicsavartam, kevés olajon borssal, cukorral megpároltam.
Hagytam kihűlni.
A langyos tejben az élesztőt megfuttattam, az egyéb hozzávalókkal együtt puha tésztát gyúrtam és két részre vágtam. 15 percet pihentettem, addig a sütő is bemelegedett. Egy piteformát kikentem, liszteztem, az egyik tésztát lappá nyújtottam, beletettem a formába, a káposztát ráhalmoztam és befödtem a másik lappal. Több helyen megszurkáltam és mehetett a sütőbe.
180 fokon 10 percet sütöttem, kivettem, megkentem a tetejét olvasztott zsírral, újabb 10 perc sütés után újabb kenegetés következett, majd hagytam, hogy a teteje kapjon egy kis színt.
Langyosan cikkekre vágtam és lehetett fogyasztani:-).
A káposztás tésztát nem szeretem, de ez bejönne:)
VálaszTörlésMeg kellene kóstold:-)
TörlésÓ, igen! :) Szeretjük, nagyon, főleg Ádám! :) Szuper jól néz ki! :)
VálaszTörlésÉrdekes módon Bence piszkálgatja a tésztásat, ezt meg jóízűen megette, még másnap is:-)
TörlésKöszönöm:-)
Szeretjük a káposztás tésztát! de ideje beújítani ezen a téren! Köszi a szuper ötletet:)))
VálaszTörlésAkkor újíts Te is:-)
TörlésSzívesen!:-)
Jó kis recept, bár én most kicsit hanyagolom a káposztát a Páromnak lehet elkészítem...:)
VálaszTörlésNem is ajánlanám Neked, jobb ha kihagyod egy darabig:-)
TörlésIsteni finom !! Imádjuk!
VálaszTörlésén a káposztát még káposztával is szeretem.
VálaszTörlés