Karácsonyra szerettem volna elkészíteni, de elmaradt, így a napokban készült. A kaporral, lazaccal nagyszerű előétel.
10 dkg lazacfilé
30 dkg tehéntúró
1/2 dl tejföl
1 ek zselatin
só, fehér bors, kapor
kenyérkockák
A lazacfilét apró kockákra vágtam, egy csíkot meghagytam díszíteni.
A túrót kikavartam a tejföllel, beletettem a lazacot, az apróra vágott kaprot, a sót és borsot. A zselatint egy kevés vízzel elkavartam, meglangyosítottam és kavargattam amíg elolvadt, majd a túrókrémbe vegyítettem.
Egy kisebb kalácssütő formába fóliát tettem, majd a krémet belesimítottam. Hűtőbe két órát hagytam összeállni, majd házi kenyérkockákat vágtam és a lazacos kockákat ráhelyeztem. Maradék lazacdarabokkal és zöld fűszerrel díszítettem.
Eredeti recept itt olvasható.
Nagyon jól hangzik! Szilveszteri buli falatkáknak is szuper:))
VálaszTörlésIgen, és lazac helyett sonkával is finom:-)
TörlésAnnyira nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésHűha, szívesen megkóstolnám...! :P
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok Nektek!! :))
Köszönjük:-)
TörlésBoldog új évet Nektek is!:-)
Nagyon szeretem a lazacot, és ez a recept nagyon tetszik!!!
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok az Egész Családnak!!
Boldog Új Évet kívánunk!
TörlésBoldog Új Évet Kívánok az Egész Családnak!!
VálaszTörlésKöszönjük Mandala, viszont kívánjuk!
TörlésVégy álarcot, tarka-barkát,
VálaszTörlésHúzzad meg a malac farkát.
Kívánok minden jót, szépet,
Szerencsés Boldog Új Évet!
Aranyos versike:-)
TörlésKöszönjük szépen!