Úgy döntöttem, hogy az idén karácsonyra régi idők ízeit fogjuk csemegézni. Ebben segít nekem Mónika Váncza Projektje. Rengeteg finom sütit elkészített, legszívesebben kipróbálnám az egészet. Az biztos, hogy amit eddig kipróbáltam nagyon finom volt. Ezúton bátorítok mindenkit, hogy látogassatok el Mónikához és válogassatok, hisz van ott amiből.
A kekszeket már lehetne sütni karácsonyra, csak az a helyzet, hogy nem tudom úgy eldugni, hogy ne találják meg. Na meg ha tudják, hogy van, csak eltettem, akkor addig kunyerálnak, hogy nem tudom megállni, hogy na csak egyet kijelentéssel, ne adjak. Aztán hamar nézhetem az üres dobozt:-)
Mindezek ellenére elkészítettem ezt a nagyon omlós, ízes kiflit és hatalmas a sikere:-)
25 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg cukor
1 csom. vaníliás cukor
1/2 csom. sütőpor
1 tojás
4 ek baracklekvár
2 ek kandírozott narancshéj (reszelt narancshéj)
Minden hozzávalót összegyúrtam, a tésztát négy részre vágtam, egyenként kör alakúra nyújtottam, majd háromszög formákra vágtam.
Tölteléknek levendulás baracklekvárba kavartam apróra vágott kandírozott narancshéjat. Megkentem a háromszögeket, felcsavartam, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket, megkentem a tetejüket felvert tojással és előmelegített sütőben közepes tűzön 15 perc alatt megsütöttem.
Igazi karácsonyos, illatos kiflicskéim lettek, összesen 32 darab.
Nagyon tetszik, szerintem beveszem a karácsonyi kínálatomba:)
VálaszTörlésNem fogsz csalódni benne krinsz:-)
TörlésFinom kis sütike:) A kandírozott narancshéj teljesen megbolondítja. Az idén én is használom a narancshéjat, mert minden narancs fogyasztás után megmentem a héját és kandírozom.
VálaszTörlésMost már én is gyűjtök és kandírozok, nagyon jó ízt ad a sütiknek:-)
TörlésÖrülök ,hogy lelkes sütögetőim vagytok mert így legalább többen teszteljük a recepteket,amiben eddig még nem kellett csalódnom.
VálaszTörlésNarancsos kiflik nekünk is nagyon ízlett,örülök hogy ti is így éreztek iránta.
Mikulás elhozta nekem a Váncza család című könyvet és képzeld eddig nem sikerült kinyomoznom honnan is erednek a receptek,de a könyvben találtam rá utalást,csak annyit árulok el hogy Váncza József találta ki és mindegyiket tesztelte a nagyijával.
.... de majd a blogba nyitok egy bejegyzést a könyvnek és az érdekes cikkeket -képeket hamarosan veletek is megosztom.
Addig is további jó sütögetést!!!
A receptek úgy a jók, ahogy vannak. Süthetnék naponta egész adagokat, az is elfogyna:-)
TörlésKíváncsian várom a Váncza könyv részleteit, izgalmas a régi időkbe tekinteni.
Köszönöm, lesz még néhány:-)
Lehet egy megjegyzésem?Ha már vajszívű Apának eleszik a Karácsonyi sütijeit,süss mindenből dupla adagot,had' egyék, a többit valóban rejtsd el!(csak nehogy úgy járj,mint én,hogy rendszeresen"jól elteszek"valamit,aztán hetekig keresem!)
VálaszTörlésNa még az kellene, hogy úgy eltegyem a sütit, hogy ne találjam meg:-)) nem nagyon van ahová a kamrán kívül, mert ott van hideg. De jól mondod, a teasüteményekből duplán sütök!:-)
TörlésNagyon guszták lettek, szerintem nálunk is gyorsan fogyna! :) Zsírral készítve biztosan finom porhanyós a tésztája! :)
VálaszTörlésPorhanyós, omlós hankka:-)
TörlésJó kis kiflik, nálunk is hamar lába kelne:-)
VálaszTörlésÉn nem szoktam előre sütni az ünnepekre, legfeljebb 2-3 nappal. Mert tudom, hogy hozzád hasonlóan nem tudnék nemet mondani a kéregetőknek:-)
Ezelőtt én is csak az ünnepek előtt sütöttem néhány nappal. Most egy kicsit több is az időm, majd ami nagyon ízlett még újrasütöm. Ezek a régi receptek nem drágák és nem nagyok az adagok:-)
TörlésÜgyesek vagytok, a régi receptek remekek:)
VálaszTörlésLevendulás barack, meg kandírozott narancshéj, nekem elég is ennyi...
Tényleg remekek:-) Téged mással kínálnálak!
TörlésTetszik! Nagyon! Elkészítem!:)
VálaszTörlésMilyen jó!:-)
TörlésTökéletes karácsonyi süti, azt hiszem én is felveszem az elkészítendők közé...:)
VálaszTörlésKaroljuk fel a Váncza Projektet lányok!
TörlésHmmm... nagyon finom lehet, ahogy elképzelem az ízeket! :P Szívesen megkóstoltam volna!
VálaszTörlésHa erre jársz, ugorj be. Eldobozoltam néhányat, hátha megéri a karácsonyt:-)
Törlés