Egy kedves, idős szomszéd néni receptje alapján készült ez a paprika krém. A néni indulásból 5 kilós adagot készít minden évben csak csípősen. Mivel a gyerekek nem eszik a csípőst, én kihagytam belőle. Ezt a krémet használhatjuk pörköltekbe, levesekbe, akár zsíroskenyér vagy szendvics tetejére is.
1 kg kápia paprika
1 kg paradicsom paprika(gogos)
1 ek só
3 dl paradicsomlé
1 fej zellergyökér
A paprikákat megmostam, megpucoltam és ledaráltam. A zellergyökeret tisztítás után a reszelő apró lyukas részén lereszeltem, sóztam és a paprikával együtt addig főztem, amíg megpuhult minden( forrástól számítva 1 óra), majd a már kész házi paradicsomlevet hozzáöntöttem. Miután egyet lobbant lezártam és botmixerrel krémesre pürésítettem. Tiszta üvegekbe töltöttem, lekötöttem és szárazdunsztban hagytam kihűlni.
Nagyon szép a színe, és az íze sem lehet rossz! :) Képzeld, pont most zártam el a ketchup alatt a gázt, paprikából, paradicsomból, zellerből (és hagymából) készült. Hasonló lehet ehhez a paprikakrémhez, csak hígabb változatban. :)
VálaszTörlésEz igen:-) hasonló lehet! Zárjuk üvegbe amit csak tudunk!:-)
TörlésNagyon jól hangzik! Finom lehet! Ma délután indultam volna beszerző körútra, akciós paprikát-paradicsomot hirdettek,... de nekem már nem jutott semmi:-(.
VálaszTörlésSajnos van így. Mi is másodjára találtunk szép árut jó árban. Menj ki még, biztosan találsz, ne szomorkodj:-)
TörlésAnyukám készített ilyet minden évben, csak csípősen, mert nálunk mindenki szereti. Sajnos itt ritkán lehet normális paprikát kapni, azt is csak kevés helyen, a norvégok csak a kaliforniai paprikát ismerik.
VálaszTörlésNem kapcsolnátok ki a szóellenőrzést? Most fogom negyedszerre próbálni, nagyon idegesítő, köszi:)
Igen, itt is sokan készítik csípősen. Nem tudom milyen lenne a kaliforniai paprikából. Érdekes, hogy ott ritka az igazi paprika:-)
VálaszTörlésA szóellenőrzést kivettem, köszi, hogy szóltál. Kellemes hétvégét! :-)
Fincsi
VálaszTörlésEz is egy nagyszerű változata a paprika-ízesítő eltevésének!
VálaszTörlés